Kezdőlap Események Gyulai Memorial – Újabb lépés a világelit felé

Gyulai Memorial – Újabb lépés a világelit felé

Megerősítette vezető helyét a régióban, egyben tovább közelít a Gyémánt Liga-versenyekhez a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj.

A brüsszeli döntővel zárult Gyémánt Liga 14 állomása továbbra is a legerősebb világviszonylatban, azonban a berlini ISTAF-viadal, valamint a Gyulai Memorial megközelítette a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) elitsorozatát – áll a szervezők hírlevelében. Az idén 75. alkalommal megrendezett berlini verseny 14 ponttal szerzett többet, ami nem jött volna össze, ha a később Rióban győztes Omar McLeod nem esik el 110 m gáton vagy a világcsúccsal olimpiai bajnok Anita Wlodarczyk fél méterrel messzebbre dobja a kalapácsot Székesfehérváron.
A Gyulai Memorial rangját jelzi, hogy az idei indulók Rióban összesen tíz olimpiai aranyérmet nyertek: a kenyai David Rudisha (800 m), az amerikai Michelle Carter (súlylökés), Tianna Bartoletta (távolugrás, 4×100 m váltó), Morolake Akinosun (4×100 m váltó), Tony McQuay (4×400 m váltó) és Kyle Clemons (4×400 m váltó), a lengyel Anita Wlodarczyk (kalapácsvetés), a jamaicai Omar McLeod (110 m gát, 4×100 m váltó) és Asafa Powell (4×100 m váltó).
Az eddigi hat versenyen 79 ország 960 atlétája vett részt, köztük 40 olimpiai bajnok és tíz világcsúcstartó – így joggal hívják az ország legrangosabb sporteseményének a Gyulai Memorialt – összegeznek a szervezők.

sjk \ sag

MTI 2016. szeptember 15., csütörtök