Kezdőlap Egészség Ingyenes csontsűrűség-mérés és urológiai vizsgálat Kecskeméten a Richter Egészségváros rendezvényen

Ingyenes csontsűrűség-mérés és urológiai vizsgálat Kecskeméten a Richter Egészségváros rendezvényen

 

 

Magyarországon közel egymillió ember szenved csontritkulásban, a prosztatarák pedig a férfiak daganatos halálozásának első három leggyakoribb oka között szerepel. Az idejekorán felismert betegségek azonban megelőzhetők vagy eredményesen kezelhetők. Ebben segít a Richter Egészségváros Program azoknak, akik szeptember 10-én ellátogatnak Kecskemétre, a Kossuth térre.

 

Szeptember 10-én, szombaton a Kossuth téren megrendezésre kerülő egészségügyi rendezvényre látogatóknak lehetőségük lesz egy nap alatt több, sokszor nehezen elérhető vizsgálaton, tanácsadáson ingyenesen részt venni: szív- és érrendszeri megbetegedések,  neuropátia szűrés cukorbetegeknek, érszűkület vizsgálat, prosztata (PSA) szűrés, csontsűrűségmérés, koleszterinszint- és vérnyomásmérés, asztmaszűrés, illetve bőr- és körömgomba szűrés. A fájdalomcsillapítás, memóriazavar, szorongás és depresszió, nőgyógyászati szaktanácsadás mellett mell-önvizsgálat tanácsadás is elérhető a tanácsadó sátrak sorában. Az érdeklődők a szűrővizsgálatokhoz kapcsolódó témákban hallhatnak előadásokat egész nap a Bács-Kiskun Megyei Kórház szakembereitől.

A program egészségnagykövetei: Rudolf Péter színművész, Rákóczi Ferenc műsorvezető, Katus Attila aerobik világbajnok, Radványi Dorottya, Krizsó Szilvia  és Jaksity Kata műsorvezetők, valamint Rácz Zsuzsa írónő és Nagy Tímea olimpiai bajnok párbajtőrvívó hirdetik: minden életkorban és életszakaszban törődni kell a testi-lelki egészséggel. „Szerintem nagyon fontos, hogy egy bizonyos életkor után az ember megelőző jelleggel minden évben elmenjen egy átfogó egészségügyi szűrésre. Én ezt minden évben megteszem: vérvételen, terheléses vizsgálaton, ultrahangon és tüdőszűrésen veszek részt, sőt, a családom többi tagját is erre bíztatom. A megelőzés segítségével egészségesebb, kiegyensúlyozott életet tud élni az ember, és ez megfizethetetlen.” – nyilatkozta Rákóczi Ferenc, a programsorozat házigazdája.

Az egészségnap fókuszában az egészségtudatos életmód kialakítására való ösztönzés mellett a megyei kórház támogatása áll. A támogatás mértéke a részt vevők aktivitásán múlik, hiszen a Richter Gedeon Nyrt. 2.000.000 forintos alapadománya az egyes programokon való részvételért járó adománypontokkal növelhető, az alapadomány összegét a Richter pontonként 300 forinttal megemeli. A cél újszülöttek-koraszülöttek gyógyítására szolgáló lélegeztető gépek, valamint több funkcióban működtethető infúziós ágyak beszerzése. „Örömmel fogadtuk, hogy a Richter Egészségváros Program másodjára is megrendezésre kerül városunkban. A kórház gyermekosztálya, valamint PIC részlege a közelmúltban új épületbe költözött, célunk, hogy az osztályt a lehetőségekhez képest minél otthonosabbá tegyük és a legkorszerűbb műszerekkel szereljük fel. Szeretnénk olyan körülményeket biztosítani, hogy a kollegák maximális műszerezettség mellett, a legmagasabb szinten tudják ellátni kis betegeinket – nyilatkozta Dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója.

 

 

A családi rendezvényt tánccsoportok, egyesületek –  Kiskunfélegyházi Mazsorett Egyesület, Hírös Néptánc Tanoda Egyesület, Dance For Art Tánc-Stúdió – bemutatói színesítik, sztárfellépő Tóth Vera lesz. Az egészségnapot felvezető reggeli egészségsétát a Kecskeméti Városi Fúvószenekar kíséri. A helyszínről élőben jelentkezik Garami Gábor a Class FM kívánságműsorával.

A kecskeméti rendezvényről, valamint a programról további információt talál a www.egeszsegvaros.hu weboldalon.