Kezdőlap Események Ismét Veránkán alkottak a művészek

Ismét Veránkán alkottak a művészek

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által szervezett és támogatott Veránkai Alkotótáborra ebben az évben szeptember 17-24-ig került sor a Veránka szigeti turista- és üdülőközpontban.

Az előző évek alkotótáboraival szemben idén több újítás is történt: a „plein air” (szabadban alkotó, tájban dolgozó) stílus helyett az idei tábor tematikus jelleget öltött. A művésztelep a „modus vivendi” mottót kapta, amely az ember és a természet békés egymás mellett élését hangsúlyozza ki. Az alkotótáborba hívott 12 művész között – a tavalyi évtől eltérően – idén nem csak festők, hanem grafikusok és szobrászok is voltak, s ezúttal a fiatalabb korosztály is képviselte magát. Három külföldi művész is elfogadta az önkormányzat meghívását, akik Ukrajnából, Olaszországból és Németországból érkeztek a tábor csodálatos helyszínére. Csütörtökön a művészek ellátogattak Bajára, a Vízügyi Főiskola kiállítótermében rendezett Stádium című kiállítás megnyitójára. A Széchenyi születésének 250. évfordulójára meghirdetett pályázatra az alkotótábor két résztvevője is adott be pályamunkát, melyek ezen a kiállításon is szerepeltek.

A kissé mostoha, korán beköszöntött őszi, hideg időjárás sem törte le a résztvevők alkotókedvét és lelkesedését. Igazi barátságok szövődtek, melyeket nem csak a művészet szeretete, hanem emberi szálak is szorosra fűztek. Az itt elkészült, illetve műteremben továbbfejlesztett munkákat – a már megszokott hagyomány szerint – tavasszal egy kiállításon a nagyközönség is megcsodálhatja.