Kezdőlap Események Jelenleg is zajlik az 54. Közgazdász vándorgyűlés

Jelenleg is zajlik az 54. Közgazdász vándorgyűlés

Jelenleg is tart az 54. Közgazdász Vándorgyűlés, amely a magyar közgazdászok legrangosabb és legnagyobb éves eseményének tarthatjuk számon és negyvenkét év után újra a Hírös városban kerül megrendezésre.

Az idei vándorgyűlésnek a Hírös Agóra Kulturális Központ Színházterme ad otthont, ahol a Csík zenekar hegedűse Csík Zoltán köszöntötte a vendégeket egy táncos-dalos műsor keretében.

Ezt követően Kovács Árpád, a Magyar Közgazdasági Társaság Költségvetési Tanácsának elnöke kezdte köszöntőjét, majd Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere és Király László György, az MKT Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöke üdvözölte a jelenlévőket.

Az előadásokat Hegedűs Éva, a Magyar Közgazdasági Társaság főtitkára és a GRÁNIT Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója vezette le.
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke  „Magyarország a Selyemúton” címmel tartotta meg előadását, őt pedig Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettes és parlamenti államtitkár prezentációja követte „A külgazdasági irányítás előtt álló, aktuális kihívások” címmel.
Az előadások azonban még nem érnek véget.
A második turnus levezető elnöke Kovács Árpád volt, a Magyar Közgazdasági Társaság Költségvetési Tanácsának elnöke, majd Patai Mihály, a Magyar Bankszövetség, az UniCredit Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója és az MKT alelnöke mutatta be „A magyar bankrendszer regionális vetületben” című előadását.
A nyitó plenáris ülést Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke zárta, aki „Dogma vagy számtan?” előadást prezentálta a vendégeknek.