Kezdőlap Diákélet Kadás diákok a világ 5 legjobb kutatócsapata között

Kadás diákok a világ 5 legjobb kutatócsapata között

Idén huszadik alkalommal 2016. augusztus 27-szeptember 1. között rendezték meg Stockholmban a Nemzetközi Víz Világhét keretei között a 15-20 éves korosztálynak meghirdetett Stockholm Junior Water Prize kutatási versenyt, melynek védnöke H.R.H. Crown Princess Victoria Svéd Koronahercegnő volt.

A versenyen a világ 30 országából nevezett csapatok közel 100 000 diákja vett részt és készített kutatási projektet a vízzel kapcsolatban. A több körös magyarországi forduló győzteseként két kecskeméti diák, Kovács Dávid és Szűcs Ákos Iván a Kada Elek Közgazdasági Szakközépiskola tanulói képviselték hazánkat az országok bajnokcsapatai között.

A dolgozatukban és a kutatásról készült poszterükben azt mutatták be, hogy a szürkevíz felhasználásával mit nyerhetünk pl. egy közintézmény, családi ház esetén. Kutatási projektjük címe: „What can we gain by using greywater?”

A több napos, angol nyelven zajló versenyen a kutatás részleteinek ismertetése mellett a szakmai zsűri kérdéseire is felelniük kellett, ezzel megvédve projektjüket. A Fiúk kiemelkedően jól szerepeltek, kiérdemelve ezzel a zsűri elismerését és az öt legjobb csapat között végeztek. A győztes idén Thaiföld volt.

Az alábbi linkeken további híreket is találnak:

https://www.facebook.com/waterprofessionals/?hc_ref=SEARCH&fref=nf

http://www.siwi.org/prizes/stockholmjuniorwaterprize/