Kezdőlap Események Közkincs a Lajosmizseiek számára

Közkincs a Lajosmizseiek számára

Új, izgalmas téma került terítékre a lajosmizsei könyvpiacot érintően.
Kollár Csaba a Mizsetáp Kft. ügyvezető igazgatója lelkesen beszélt szerkesztőségünknek jelenlegi tevékenységéről, egy rég ki nem adott mű, Dr. Kürti László kultúr-antropológus professzor által írt, Lajosmizse Jászok Kiskunság Peremén című általános iskolai olvasókönyv publikálásáról.
Dr. Kürti László Lajosmizse történelmének legnagyobb szakértője, korábban egy felkérésre elkészítette a település helytörténetének oktatókönyvét általános iskolások részére, azonban a mű soha nem került kiadásra.  Kollár Csaba a könyvet megismervén ezen kíván változtatni munkájával. Megkereste a helyi iskola igazgatóját, illetve felvette a kapcsolatot a szerzővel, melynek következtében cége megkapta a kiadói jogokat.

A mű megjelenése általános iskolai tankönyv formátumú, de bárki megismerheti belőle Lajosmizse történetét. Kollár Csaba elmondása szerint százötven példányt felajánl a helyi iskola illetve a lajosmizsei és a Bács-Kiskun megyei könyvtár számára, továbbá tervben van egy helytörténeti weboldal létrehozása is Lajosmizsének, mely nyilvános, díjmentes közkincsként szolgál majd a község lakói számára.