Kezdőlap Diákélet KRESZ-Szafari Kecskeméten

KRESZ-Szafari Kecskeméten

Nyolc osztály vett részt az izgalmas közlekedési versenyen.

Az Európai Mobilitási Hét keretében, valamint a KRESZ-FESZT iskolakezdési kampány eseményeként – az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága kezdeményezésére – a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága 2016. szeptember 21-én közlekedésbiztonsági versenyt rendezett KRESZ-Szafari néven a kecskeméti Vadaskertben.

A gyermekbalesetek megelőzését és a közlekedési ismeretek játékos formában történő elsajátítását célzó megmérettetésen nyolc negyedikes általános iskolai osztály vett részt. A versenyfeladatok között – a résztvevők életkori sajátosságainak figyelembevételével – szerepelt a gyalogosok és kerékpárosok észlelhetőségével, a biztonsági öv, illetve a gyermekbiztonsági rendszerek használatával összefüggő, továbbá a közúti jelzőtáblák ismeretén alapuló feladat.

A nyolc, közlekedésbiztonsággal összefüggő állomás változatos feladatainak megoldása közben a gyerekek megismerkedhettek egyes állatok különleges tulajdonságaival és kerékpáros ügyességi pályán is bizonyíthatták tudásukat.

A játékos, izgalmas, aktív részvételt igénylő megmérettetés legjobbjainak az alábbi csapatok minősültek:

 

  1.  Petőfi Sándor Általános Iskola 4.a osztály ( Kiskőrös)
  2.  Kertvárosi Általános Iskola 4. osztály (Kecskemét)
  3. Táncsics Mihály Általános Iskola 4.b. osztály (Izsák).

 

A programról minden gyerek értékes ajándékokkal térhetett haza.