Kezdőlap Események Lezárult a Piros Kockás Kft. nyári akciója

Lezárult a Piros Kockás Kft. nyári akciója

A Piros Kockás Kft. minden, 2016. július – augusztus hónapokban a Tesco és Auchan Áruházakban eladott Kockás túrórúd után 1 forintot különített el a Kecskeméti Autizmus Centrum számára.

Pemmer István a Piros Kockás Kft. ügyvezető-tulajdonosa nyilatkozott nekünk, arról hogy hogyan sikerül a nyári akció.

„Társaságunknak már nagyon rég óta fontos a társadalmi felelősség elvállalása és azon gondolkodtunk, hogy kit tudnánk idén támogatni, így jött a Kecskeméti Autizmus Centrum. Számunkra is meglepő eredménnyel záródott, hiszen összesen 307.380 forintot tudtunk összegyűjteni. Ez azt is jelenti, hogy ennyi darab túrórudat sikerült eladnunk ebben az időszakban.

Úgy láttam a gyerekek nagyon örültek annak a sok túrórúdnak, amit hoztunk nekik, számomra is nagy örömet jelentett, hogy mosolyt csalhattunk az arcukra. Természetesen ez volt az egyik célunk.” – mesélte Pemmer István a Piros Kockás Kft. ügyvezető-tulajdonosa

Rigó Icu a Kecskeméti Autizmus Centrum tagintézmény-vezetője is nyilatkozott arról, hogy mire fogják felhasználni ezt az adományt.

„307.380 forint gyűlt össze ezen a nyári akción, ezt az adományt az Autista Gyermekekért Egyesület számlájára fogja átutalni a Piros Kockás Kft. Nagyon örültünk ennek a felajánlásnak, illetve minden segítő szándéknak, akár magánszemélyektől vagy vállalatoktól érkezik, mert ráirányítja a figyelmet az autizmus ügyére. A kollégáimmal megbeszéltük, hogy az udvarra szeretnénk egy nagy fészekhintát, mert mindegyik korosztálynak megfelelő lenne.

Összesen négy telephelyen dolgozunk, a szeptembert 112 diákkal kezdtük, de ez már változott, mert egy kisgyereket felvettünk illetve még egy gyermeknek intézzük a bekerülését. Általában a szeptember az ilyen, hogy folyamatosan csörög a telefon. A szakértői bizottság diagnosztikája során kerülnek hozzánk gyerekek, de a kollégáimmal együtt ellátunk integráltan tanuló gyermeket is, óvodától a középiskoláig.” – nyilatkozta Rigó Icu a Kecskeméti Autizmus Centrum tagintézmény-vezetőjeDSC_0068DSC_0074