Kezdőlap Kultúra Ma kezdődnek a Marton Éva énekverseny elődöntői

Ma kezdődnek a Marton Éva énekverseny elődöntői

Ma kezdődnek a II. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny elődöntői a Zeneakadémián.

A Solti Teremben kedden és szerdán az elődöntők, csütörtökön a középdöntők zajlanak, amelyek ingyenesen látogathatók. A döntőre, amelynek a Nagyterem ad otthont szombaton, valamint a Magyar Állami Operaházban rendezett gálára a Zeneakadémia Liszt Ferenc téri jegypénztárában és honlapján válthatók jegyek.
A januárban meghirdetett versenyre öt kontinens huszonöt országából száznál is több művész jelentkezett. A Marton Éva vezette bíráló bizottság döntése értelmében az élő fordulókba 77 versenyző jutott tovább, közülük csaknem hatvan fiatal énekes érkezett Budapestre.
A középdöntő és a döntő a több kamerás, élő internetes közvetítésnek köszönhetően a martoncompetition.hu oldalon okostelefonról is követhető lesz, a döntőt a Bartók Rádió élő adásban közvetíti.
A több mint 45 ezer euró összdíjazású megmérettetés Marton Éva vezette zsűrijébe az operavilág magyar és nemzetközi kiválóságai kaptak meghívást: Miguel Lerín, az európai operaélet egyik legbefolyásosabb menedzsere; Vittorio Terranova, a F. Tagliavini operaverseny művészeti vezetője; Christina Scheppelmann, a barcelonai Teatro Liceu művészeti főigazgatója; a dél-koreai Sung Bin Kim, a Daeshin University zeneművészeti karának dékánja; Anatoli Goussev, a La Scuola Musicale in Foro Buonaparte di Milano professzora; Honghai Ma, a pekingi Központi Zeneakadémia professzora; Meláth Andrea, a Zeneakadémia Ének Tanszékének vezetője és Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója. A verseny díszvendége Richard Bonynge karmester.

MTI 2016. szeptember 20.