Kezdőlap Események Mercedes-Benz – Autómentes Nap Kecskeméten

Mercedes-Benz – Autómentes Nap Kecskeméten

Magyarország tizenöt éve rendezi meg az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Napot szeptember 16-22. között. Idén több mint 30 szakmai és civil szervezet foglalkozásait és bemutatóit látogathatják az érdeklődők a Kossuth téren, Kecskeméten A Mercedes-Benz Gyár szakemberei bemutatják a jövő autóinak működési elvét, közülük három típust el is hoznak Kecskemétre: bemutatkozik a Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive, a Smart Fortwo Electric Drive és az elektromos B-osztály, amelynek tagjai több mint egy éve „zöld taxiként” üzemelnek a gyár területén.

Egyenesen Németországból érkezik a rendezvényre egy igazi különlegesség, a Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive, amely kétszer olyan értékes, mint a jelenlegi Forma-1-es Safety Car. Négy villanymotorjának összteljesítménye 552 kW (750 LE) és 1000 Nm, ezzel minden idők legerősebb AMG modellje, egyben a világ egyik leggyorsabb elektromos autója. Álló helyzetből 100 km/h-ra 3,9 másodperc alatt gyorsul, végsebessége pedig 250 km/h, elektronikus korlátozással.

A város által szervezett kerékpáros felvonulás felvezető autója a Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive modell lesz. A Mercedes-Benz Gyár idén is elhozza a MobileKids programot a rendezvényre, melynek célja, hogy gyermekek fel tudjanak készülni a biztonságos közlekedésre. A kezdeményezést a Daimler AG 2001-ben hívta életre, azóta több mint 1,5 millióan vettek részt a programban világszerte.

HELYSZÍN és IDŐPONT: 6000 Kecskemét, Kossuth tér 2016. szeptember 18., vasárnap, 10:00 órától 18:00 óráig