Kezdőlap Sport Olimpia 2024 – Gyurta Dániel a budapesti szavazatokért dolgozik a NOB-ban

Olimpia 2024 – Gyurta Dániel a budapesti szavazatokért dolgozik a NOB-ban

Jövő szeptemberben Limában ugyan nem szavazhat Budapestre, de a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) sportolói bizottságába beválasztott Gyurta Dániel minden erejével azon lesz, hogy 2024-es budapesti pályázat minél nagyobb támogatottságot kapjon.

Többek között erről beszélt az olimpiai bajnok mellúszó az M4 Sport Sport7fő című műsorában, majd hozzátette, évente három NOB-ülésen kell részt vennie, ezeken kívül pedig rendszeresen tartanak majd videokonferenciákat is.
Gyurta Dánielt a riói olimpián választották be a NOB sportolói bizottságába. A négy megüresedett helyre 23-an jelentkeztek – ő volt az egyetlen Rióban is versenyző sportoló -, s a helyszínen lévő tízezer olimpikon szavazata döntött. Az UTE úszója végül a harmadik legtöbb vokssal nyerte el a nyolc évre szóló megbízatást.
„Egyik oldalról az olimpia nem úgy sikerült, ahogyan szerettem volna, a kétszáz méter címvédőjeként ugyanis nem erre készültem. Az utolsó pár nap azonban fantasztikus volt, hiszen a huszonhárom kandidált közül sikerült bekerülnöm a négybe” – mondta Gyurta Dániel, aki csak 17. lett fő számában.
A kiváló úszót a három másik új taggal együtt az ötkarikás játékok záróünnepségén mutatták be hivatalosan. Riói tapasztalatairól megjegyezte, számos külföldi versenyzőtársa látogatott el a Magyar Házba, s mindenhonnan rendkívül pozitív visszajelzéseket kapott. Éppen ezért úgy gondolja, hogy ez egy nagy lökést adhat a sikeres olimpiai pályázatnak.

MTI 2016. szeptember 6.