Kezdőlap Olvasgató Olimpiai bajnokokkal Moszkvában

Olimpiai bajnokokkal Moszkvában

Felhős, esős időjárás fogadta Moszkvában a sárkányhajó világbajnokságra érkező magyar delegációt. A mieink 140 fővel vesznek részt a csütörtökök kezdődő viadalon, az ifjúsági korosztályon kívül minden korcsoportban 10-es és 20-as hajókban is megméretik magukat.

Szinte a legnépesebb csapattal vesz részt a magyar sárkányhajó válogatott a csütörtökön kezdődő moszkvai világbajnokságon. Az egységekben olimpiai és világbajnok versenyzők is lapátot ragadnak majd, a szeniorok között szerepel példának okáért Peking hőse, Vajda Attila, az ifjúsági világbajnok Korisánszky Dávid, a felnőtt világbajnoki bronzérmes Sarudi Pál, a maratoni világbajnok Györe Attila és Nagy Péter – utóbbi egyébként 200 méteren is remek eredményeket tud felmutatni. A masterseknél pedig ismét kormánylapátot fog Vaskuti István és a legnagyobb sárkányos rutinnal rendelkező Reményi Péter is hajóba száll.

– Nagy reményekkel várjuk a rajtot – mondta Patyi Melinda szakágvezető, aki a női és a vegyes egységekben is szerepel. – Tizenkilenc ország versenyzői szállnak majd vízre, és kemény ellenfelekkel kell majd szembenéznünk, de ahogyan a legutóbbi poznani világbajnokságon, ismét éremesélyeink lehetnek a hosszabbik távokon, azaz kétezer és ötszáz méteren.

Vajda Attila már egy ideje Moszkvában tartózkodik, hiszen a hétvégén rajthoz állt a pénzdíjas President Kupán, amelyen ugyan nem sikerült érmet nyernie, de sikerült egy kicsit visszarázódnia a munkába.

– Az Európa-bajnokság óta nem sokat edzettem, néhány sárkányhajós tréningen vettem részt a fiúkkal – magyarázta a pekingi olimpiai bajnok. – Hogy mit várok ettől a világbajnokságtól? Én látok fantáziát az egységünkben, alapvetően nem leszünk rosszak. Bár teszem hozzá, hogy az eddig látottak alapján sokat fejlődött ez a szakág is a nemzetközi színtéren, komoly ellenfelekkel kell szembenézni, aki azt hinné: korántsem a szabadidő kellemes eltöltéséről szól ez a sportág, kemény edzések kellenek a felkészüléshez.”

Vajda Attila egyébként más szerepkörben is jelen van. 2017-ben Szeged ad majd otthont a sárkányhajó Európa-bajnokságnak, olimpiai bajnokunk pedig jól képviseli itt Moszkvában ezt az eseményt is.

A program:

Csütörtök: 500 méteres előfutamok.
Péntek: 500 méteres döntők , 2000 méteres versenyek.
Szombat: 200 méteres előfutamok.
Vasárnap: 200 méteres döntők, 2000 méteres versenyek.