Kezdőlap Diákélet Örömfestés a Város Napja programsorozat keretében

Örömfestés a Város Napja programsorozat keretében

Ha hallasz belül egy hangot, ami azt súgja: “Nem tudsz festeni!”, akkor okvetlenül állj neki festeni, és a hang elnémul.” (V. Van Gogh)

A Montázsmagazin és a Toll és Ecset Alapítvány ÖRÖMFESTÉS-re hívja az alkotó művészeket és a festmények, a művészetek kedvelőit. De mi is az az örömfestés? Az ÖRÖMFESTÉS kifejezés magában foglalja, hogy a meghívott amatőr festők a kecskeméti járókelők, nézelődők érdeklődése közepette festik meg a „Kecskemét városközpontja” címszó alatt a nekik tetsző épületet, tornyot, virágoskertet vagy éppen kirakatot stb. A művészek szabadon választott technikával dolgoznak, saját felszerelésüket használva. Közben jóízű beszélgetésbe is elegyedhetnek a nézelődő, kíváncsiskodó járókelőkkel.

Az ÖRÖMFESTÉS című rendezvény a VÁROS NAPJA programsorozat keretében szerveződik a kecskemétiek és a részt vevő művészek örömére. Az egész napi program több érzékszervünkre is igyekszik hatni. Napközben többször zene csendül a kis téren, énekszó hallatszik, versek hangzanak el. Mivel Kecskeméten ilyen programot még senki sem szervezett, kíváncsian várjuk mind a művészek, mind a közönség véleményét a program után.

Időpont: 2016. október 1. szombat 10.00-16.00 óra között
Helyszín: Kecskemét, Kossuth tér, Emléktár tér

Program:
9.30-10.00: Regisztráció, berendezkedés
10.00 óra: A művészek köszöntése, rövid ünnepi ráhangolódás a programra – Dunszt István festőművész gitározik és énekel – Kökény Éva verset mond a festészetről
Utána kezdődik az ÖRÖMFESTÉS, amely folyamatosan történik a program végéig. Célja a város amatőr festőinek bemutatása, még lehet jelentkezni, regisztrálni a lentebb megadott telefonszámon.
A festés témája: Kecskemét város főtere

Közben:
11.30: Rózsahölgy duó gitáros éneke
13.00 órakor: Az Ohio Együttes zenei összeállítása

15.00-16.00: Záró program: Mák Kornél alpolgármester köszöntője. Kulturális műsort ad a Bács-Kiskun Megyei Költők és Írók Baráti Köre művészeti csoportja Gyöngyösi Szabó Katalin vezetésével, zenél az Ohio együttes. Az irodalmi-zenei összeállítás középpontjában a Város Napja és a képzőművészet áll. Zárszót mond, a nap szakmai értékelését adja:

Szappanos István festőművész

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a rendezvényre, akik a főtér programjainak részesei lesznek aznap, vagy csak kellemes őszi sétát tesznek. Ha kedvelik a festészetet, és kíváncsiak, hogyan készül egy kép, álljanak meg a művészek mellett, lessék el, hogyan formálódik egy-egy alkotás. A 15.00 órakor kezdődő záró műsorunkra különösen nagy szeretettel várunk mindenkit! Kecskemét városának kulturális élete új színfolttal gazdagodhat október elsején.

További információ és regisztrálási lehetőség annak, aki még nem jelentkezett, de szeretne részt venni a programban:
Weninger Endréné Erzsébet (Toll és Ecset Alapítvány kuratóriumi elnöke, Montázsmagazin) – Telefon: 06-30-601 9246

Üdvözlettel: Almási Zsuzsanna akvarellfestő és Weninger Endréné szervezők