Kezdőlap Rendőrségi hírek Pár ezer forintot rabolt

Pár ezer forintot rabolt

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

A kecskeméti rendőrök a bejelentést követő pár órán belül elfogták a rablót.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást rendelt el rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Egy 83 éves helvéciai férfi 2016. szeptember 28-án 8 óra körül elmesélte az őt ápoló szociális munkásnak, hogy néhány napja egy általa Alex néven ismert fiatal román férfi jelent meg nála. A fiatalember az asztalon levő kést kezébe vette, majd azzal fenyegette meg a sértettet. Az időskorú ekkor a fenyegetés hatására a ruhája zsebéből elővett pár ezer forintot. Az elkövető az idős zsebébe nyúlva az aprópénzt is eltulajdonította. A férfi az így megszerzett készpénzzel a helyszínről elmenekült.

A rendőrök a bejelentést követő pár órán belül beazonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható M. Alexot, aki ismeretlen helyen tartózkodott. A 20 éves román állampolgárt 2016. szeptember 28-án 22 órakor az egyik kecskeméti ingatlanban elfogták a nyomozók.

Gyanúsítotti kihallgatásán a román férfi beismerte a rablást, ezt követően őrizetbe vették őt a rendőrök, akik kezdeményezik előzetes letartóztatását.