Kezdőlap Események Tanévkezdő konferenciát tartottak a Kodály iskolában

Tanévkezdő konferenciát tartottak a Kodály iskolában

 

Az Oktatási Hivatal Szegedi Pedagógiai Oktatási Központja szervezésében szakmai konferencia volt a kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskolában a tanévnyitó alkalmából.

A Kecskeméti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Gyermekotthon Juhar Utcai Tagintézményének diákjai egy zenés-táncos műsorral nyitották meg a konferenciát. Nagy Dániel, Kodály iskolás diák egy zongora műsorral folytatta a közönség szórakoztatását.

Mák Kornél alpolgármester úr a tudás átadásának fontosságáról, kihívásairól beszélt.

„A tudás örökérvényű, amely emberré teszi az embert és nemesíti a lelket.” – mondta az alpolgármester úr.

A tanévkezdés előtt még Sipos Imre, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Közneveléséért Felelős Helyettes Államtitkárságának helyettes államtitkára tájékoztatta a megjelent pedagógusokat a minimális változásokról. Ezek a változások például azok, hogy csökkentsék a diákok terheit, növeljék a tanári szabadságot, fejlesszék az informatika-oktatást és az idegennyelv-oktatást. Az új tanmenet javaslatok már elérhetőek az interneten.

A 2016/2017-es tanév szeptember elsejétől június 15-éig tart, a tanítási napok száma iskolatípustól függően 180 és 182 között lesz.