Kezdőlap Események Tízmilliós vesztegetési ügyben emelt vádat a pécsi ügyészség

Tízmilliós vesztegetési ügyben emelt vádat a pécsi ügyészség

Üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása miatt emelt vádat a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség egy pogányi férfi ellen, aki öt év alatt mintegy tízmillió forintot kért fuvarozóktól azért, hogy jobb megbízáshoz juttassa őket – közölte a vádhatóság szerdán az MTI-vel.

A Baranya Megyei Főügyészség közleménye szerint a vádlott egy országos gazdálkodó szervezet fuvarszervezőjeként egyes megbízásokról önálló döntési joggal rendelkezett.
A férfi 2010 végén elhatározta, hogy a fuvarozóktól pénzt kér, hogy őket jobb, nagyobb haszonnal elvégezhető megbízáshoz juttassa – írták, hozzátéve, hogy a kért pénzösszeget megfizetők jobb, kedvezőbb fuvarhoz jutottak, míg a nem fizetők kedvezőtlenebb fuvart kaptak vagy egyáltalán nem jutottak megbízáshoz.
A vádlott öt év alatt nyolc fuvarozótól havonta ötvenezer és százezer forint közötti összeget, illetve esetenként az árbevétel meghatározott százalékát kérte.
Az MTI érdeklődésére a vádhatóság tudatta: a vád szerint a férfi mintegy tízmillió forintra tett szert. Az ügyészség az ügyben vesztegetés miatt öt fuvarozó ellen is vádat emelt.

bbg \ bám \ bhi

MTI 2016. szeptember 28., szerda