Kezdőlap Események ÚJRA DÜBÖRÖG AZ X-FAKTOR

ÚJRA DÜBÖRÖG AZ X-FAKTOR

Óriási sikerrel indult el szombat este az X-Faktor hatodik évada: több mint egymillió ember követte nyomon a teljes lakosság körében a tehetségkutató első adását, ezzel megnyerte a szombat esti főműsoridős nézettségi versenyt. Az RTL Magyarország a 38. héten egyébként az 50 legnézettebb műsor közül 35-öt tudhatott magáénak a 18-49 éves korosztályban. *

Hatalmas sikerrel, 31 százalékos közönségaránnyal indult el szombat este a 18-49 éves korosztályban az RTL Klubon az X-Faktor legújabb évada: a műsor történek legfiatalabb mentorcsapata – Tóth Gabi, ByeAlye, Gáspár Laci és Puskás Peti – elkezdte a tehetségek kiválogatását. Az első adás egyértelműen a 18-49 év közötti nők körében volt a legnépszerűbb, itt 32,8 százalékos közönségarányt produkált, de erős volt a műsor a 30-39 év közötti lakosság körében, itt 32,6 százalékos közönségarányt ért el. A nézettségi statisztikákból ugyanakkor egyértelműen kiderül az is, hogy a fiatal generációt is sikerült megszólítani a legújabb X-Faktorral: a 4-17 évesek körében ugyanis 39,7 százalékos közönségaránnyal futott.

Az X-Faktor után az elmúlt héten az RTL Klub két saját gyártású sorozatai, a Barátok közt és az Éjjel-Nappal Budapest aratták le a babérokat. A Barátok közt 21,7 százalékos, míg az Éjjel-Nappal Budapest 21,9 százalékos átlagos heti közönségaránnyal futott.

Pénteken egy nagyszabású élő show keretében ért véget az RTL Klub Nyerő Páros című sztár valóságshow-ja, amely egyértelműen a nézők egyik kedvence volt, átlagosan 24,3 százalékos közönségarányt ért el a 18-49 éves korcsoportban. Az elmúlt héten is mind az öt része bekerült a top 50 legnézettebb műsor közé, a Peller Annáék győzelmével záruló, élő finálé 23,6 százalékos közönségarányt ért el. Bár a sztárpárok versengése véget ért, lesz mit nézni helyette, hiszen ma 18.55-től kezdődik a Konyhafőnök új évada a megújult zsűrivel.

Televízióban elsőként az RTL Klubon lehetett látni szombat este Nemes Jeles László Oscar-díjas filmjét, a Saul fiát, amely a 18. legnézettebb műsor lett az elmúlt héten, 20,9 százalékos közönségaránnyal.

Az új időpontban, vasárnap 18.50-től látható Kicsi Óriások a 31. legnézettebb műsor volt a 38. héten, amelyet 9,9 százalékos közönségaránnyal ért el.

A kábelcsatornák közül egyedül a Cool került fel a top50-es listára a Dr. Csont és a Gyilkos elmék című sorozatokkal.

Továbbra is főcsatornákon futó produkciókat ver az RTLII-n a ValóVilág powered by Big Brother, amelynek múlt héten a szerdai adása érte el a legmagasabb közönségarányt: 8,7 százalékot a 18-49 évesek körében.