Kezdőlap Események XXII. Szentmiklósi Napok – Interjú az íjász-világbajnok Hunyiné Dr. Domokos Emőkével

XXII. Szentmiklósi Napok – Interjú az íjász-világbajnok Hunyiné Dr. Domokos Emőkével

Az elmúlt napokban megtartott XXII. Szentmiklósi Napokon a kétszeres Európa- és a négyszeres világbajnokkal, Hunyiné Dr. Domokos Emőkével beszélgettünk.

„Lassan öt éve, – hogy párom segítségével – elkezdtem az íjászattal foglalkozni. Elsőként egy családi hobbiként tekintettünk erre a sportra, majd később mélyebbre beleástuk magunkat.
Tavaly szeptemberben Dél-Koreában voltunk az Íjász-Világbajnokságon, ahonnan én három arannyal tértem haza, a férjem pedig két aranyéremmel és egy ötödik hellyel büszkélkedhetett.

Idén februárban tartották meg az Európai Bajnokságot, amelynek helyszínéül a budapesti FeHoVa szolgált. Ez a verseny szintén egy történelmi íjászverseny volt, itt én kettő aranyéremmel, párom pedig egy ezüst- és bronzéremmel zárta a versenyt.

Augusztusban tartották meg Gyulán, a – Magyarországon elsőként megrendezésre kerülő – Íjász-Világbajnokságot, amelyen több mint 20 ország 300 versenyzője mérettette meg magát.

Rengeteget készültem erre a bajnokságra, naponta 4-5 órát is edzettem, amelynek eredményeként világbajnoki aranyéremre tettem szert.

Amellett, hogy versenyszerűen űzöm ezt a sportágat, fogorvosként is dolgozom Kunszentmiklóson.
A Nyílegyenes Íjász Club segítőjeként tevékenykedem, férjem pedig a klub elnöke. Az évek során rendkívülien jó csapat alakult ki, ahol mindig családias a hangulat.

A kunszentmiklósi Szüreti Napokra való kitelepülés során, az volt a célunk, hogy emberek, – főleg a gyermekek – megismerjék az íjászat örömét, illetve, hogy a sportág tömegbázissá nője ki magát.”ijasz