Kezdőlap Rendőrségi hírek Zaklató – betörő – garázda

Zaklató – betörő – garázda

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

Őrizetbe vették a tiszakécskei rendőrök az öt bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Tiszakécskei Rendőrőrse lopás bűntett, garázdaság bűntett, zaklatás vétség, garázdaság vétség és könnyű testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást indított egy 23 éves tiszaalpári férfi ellen.

 

A gyanúsított a rendelkezésre álló adatok alapján 2016. július 29-én Tiszaalpáron leszólított egy helyi nőt, akit szidalmazott. Ezt követően egy mobiltelefonról többször, egy telefonfülkéből pedig 55 alkalommal hívta fel a nőt, akit folyamatosan követett és zaklatott.

A férfi ezt követően 2016. szeptember 5-én 14 óra 15 perc körül – előzetes szóváltást követően – az egyik tiszaalpári presszó kerthelyiségében, majd az utcán is bántalmazta a 29 éves nőt. A sértett könnyű sérüléseket szenvedett.

 

A nyomozás során az kiderült, hogy a férfi a gyanú szerint 2016. június 28-án az egyik tisszaalpári házba tört be és onnan többek között kéziszerszámokat, két telefontöltőt és egy dekódert lopott el.

Továbbá a férfi társaival meglapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy 2016. július 24-én eddig tisztázatlan körülmények között egy Tiszaalpáron közlekedő gépjárművet megállítottak és annak ablakait zárt tenyérrel ütni kezdték. Az autó első szélvédője megrepedt, a bal első és hátsó ablak üvege, illetve a jobb első ablak üvege és a jobb hátsó lámpa búrája betört. Miután a gépjármű ablakait betörték, egyikük benyúlt a kocsiba és tenyérrel arcon ütötte a sofőrt.

 

A tiszakécskei rendőrök őrizetbe vették a gyanúsítottat, akinek kezdeményezik előzetes letartóztatását.