Kezdőlap Események Zenei tehetségkutató fesztivált rendeznek szombaton Tatabányán

Zenei tehetségkutató fesztivált rendeznek szombaton Tatabányán

Az alternatív, rock, elektro-pop és metál zenekaroknak bemutatkozási lehetőséget kínáló tehetségkutató fesztivált rendez szombaton Tatabányán a Peron Music Alapítvány – tájékoztatta a szervezet elnöke szerdán az MTI-t.

Pap Tibor elmondta, hogy a fesztiválon magyarországi, felvidéki és erdélyi együttesek lépnek fel. A 14 együttest 50 jelentkezőből választották ki, minden zenekar 15 percet játszhat, kizárólag élő zenét és saját szerzeményt adhatnak elő. A rendezvényen fellépőkről professzionális videó készül, amelyet a Peron Music YouTube-csatornáján tesznek közé.
A 21. Peron Music Tehetségkutató Fesztivál győztese egymillió forintot nyer, amelyet hangszer- és hangtechnika-vásárlásra használhat, valamint a Cseh Tamás Program jóvoltából további egymillió forintos lemezkészítési támogatást kap.
Az első helyezett a Budapest Music Expo Öröm a zene elnevezésű tehetségkutatóján is elindulhat, amely az országban rendezett tehetségkutatók győzteseinek megmérettetése.
A Peron Music Alapítvány 1993-ban rendezte első fesztiválját, így az ma az egyik legnagyobb múltra visszatekintő könnyűzenei tehetségkutató Magyarországon. Az elmúlt esztendők díjazottjai sikeres pályát futottak be, élükön a Margaret Islanddel, amely 2016-ban Az év felfedezettje kategóriában Fonogram-díjat is kapott.
Az alapítvány 2012 óta Székelyudvarhelyen, Tatabánya partnervárosában is megrendezi a fesztivált, lehetőséget biztosítva az erdélyi zenekaroknak is, hogy hazai körülmények között bekerüljenek a magyarországi zenei vérkeringésbe.

bfi \ bsa

MTI 2016. szeptember 23., péntek