Kezdőlap Események A szombati nap a maratonhajtás versenyszámé Izsákon

A szombati nap a maratonhajtás versenyszámé Izsákon

A szombati nap a maratonhajtás versenyszámé Izsákon 2016. október 1-én, ahol a XXXI. Sárfehér Napok keretében rendezik meg a fogathajtók CAN A 1, 2, 4 OB Döntőjét. A verseny elkezdődött, a nézők már a belső pályán láthatják az egyesfogatokat. A pénteki díjhajtás versenyszámot az egyesfogatoknál Nyúl Katalin, a kettesfogatoknál Hölle Martin, a négyesfogatoknál Dobrovitz József nyerte.

10 órakor kezdődött a fogathajtó verseny Izsákon, ahol a pályaszemle után az első hajtó, Demkó Zsolt volt. Már a mai napon első kettesfogathajtó versenyzőként induló Gubacsi Gergő is elindult fogatával, míg a négyesfogathajtók közül szintén elsőként Juhász Miklós 13 óra 51 perckor indul fogatával. A maratonhajtó versenypálya építője a nemzetközileg elismert Fintha Gábor, aki elmondta, hogy a verseny rangjának megfelelő nehézségű pályát állított idén is össze. A 7 akadályból álló maratonhajtó pályán közönség számára leglátványosabb akadálya a vizes, azaz a 7. akadály. Az A szakasz 5080, a B szakasz 7800 méter hosszú. Minden akadályban több megoldási lehetőség is adott, a hajtókon múlik, hogy a biztonságosabb, vagy a kockázatosabb, de az eredmény szempontjából jobb megoldásokat választják-e. Az idei évben nem építettek új akadályt az izsáki fogathajtó pályán, így az Európa Bajnokságra épített akadályokban láthatják szombaton a nézők a versenyzőket.

A maratonhajtásban egyébként a lovak fizikai állóképességükről, fordulékonyságukról, idomítottságukról tesznek tanúbizonyságot. A kettesfogathajtók közül a pénteki díjhajtásban legjobbnak bizonyuló világbajnok, Hölle Martin 13 óra 44 perckor, Hódi Károly 13 óra 37 perckor, Juhász László 13 óra 30 perckor indul. A négyesfogatoknál Dobrovitz József 14 óra 12 perckor, ifj. Dobrovitz József 14 óra 5 perckor, Szabó Lajos 13 óra 58 perckor haj fogatával a pályára. A rendezvény hivatalos sajtókommunikációját a LovasDiadalLiveTV végzi, a rendezvény ideje alatt folyamatosan hírt adunk a verseny aktualitásairól. frissítjük internetes oldalunkat a tv.lovasdiadal.hu-t, valamint a facebookon is elérhetik az aktuális információkat (lovasdiadallivetv.)

Elérhetőségeink: [email protected]; [email protected]; 06/70-606-1221

Izsák, 2016. október 1.