Kezdőlap Egészség A Kecskeméti Szent László Lions Klub ismét szűrővizsgálatot folytat

A Kecskeméti Szent László Lions Klub ismét szűrővizsgálatot folytat

A nagysikerű tavalyi szűrővizsgálat sorozat folytatásaként a Kecskeméti Szent László Lions Klub idén február 1-után második alkalommal, újra ingyenes szemszűrést végez a Mediroyal Prevenciós Központban. A tavalyi kecskeméti, kunbaracsi, dunapataji, fülöpszállási és szentkirályi szemvizsgálat mindenki számára nyitott és ingyenes volt.

A szűrés dr. Csengery Attila szervezésében folytatjuk. A Szent László Lions Klub célcsoportja most is a kecskeméti Karol Vojtyla Barátság Központ gondozottai lesznek, ahol a szemszűrés immáron fogszűréssel is kiegészül. Az intézmény segítségével a délelőtt folyamán, 8 és 12 óra között mintegy 30 fő szűrését végzik majd el a szakemberek.

A munkában önkéntesként vesz részt dr. Bense Nóra szemész szakorvos, dr. Csengery Attila fogorvos és a helyet és felszerelést is biztosító Mediroyal Prevenciós Központ asszisztenciája, valamint a Kecskeméti Szent László Lions klub tagjai.

A Lions mozgalom egyik fő jótékonysági tevékenysége a vakok és gyengén látók támogatása. Az 1917-ben megalakult Lions mozgalom a világ számos országában küzd a látás védelméért, sokat tesz azért, hogy megelőzze a visszafordíthatatlan látásromlást, a vakságot.

 

A Karol Vojtyla Barátság Központot legutóbb január 25-én támogatta a Klub, amikor a jelenleg 120 fő gondozottjának meleg ebédjét finanszírozta, valamint részt vett az ebédosztásban.

http://www.szentlaszlo-lions.eu/rovatok/esemenyeink/egyuttmukodes/