Kezdőlap Események Az egyesfogatoknál Nyúl Katalin, a kettesfogatoknál Hölle Martin, a négyesfogatoknál Dobrovitz József...

Az egyesfogatoknál Nyúl Katalin, a kettesfogatoknál Hölle Martin, a négyesfogatoknál Dobrovitz József győzelmével zárult az akadályhajtás versenyszám

Az egyesfogatoknál Nyúl Katalin, a kettesfogatoknál Hölle Martin, a négyesfogatoknál Dobrovitz József győzelmével zárult az akadályhajtás versenyszám a 2016. szeptember 30. és október 2. között megrendezésre kerülő fogathajtók CAN A 1, 2, 4 OB Döntőjén, Izsákon. Az Országos Bajnokság döntőjén – melyet a XXXI. Sárfehér Napok keretében rendeznek meg – szombaton a maratonhajtás versenyszámmal folytatódik a program reggel 9 órától.

Az akadályhajtás versenyszámban pénteken az egyesfogatoknál Nyúl Katalin (51.74) zárt az első helyen, megelőzve Gáspár Szilviát (51.79) és a harmadik helyezett Lantos Gábort (59.37). A kettesfogatoknál Hölle Martin (43.24) bizonyult a legjobbnak, a második helyen Hódi Károly (50.38) áll az első versenynap után, míg harmadik Juhász László (51.09). A négyesfogatoknál Dobrovtiz József (49.73) nyert, fia, ifj. Dobrovitz József (54.27) a második helyen áll, harmadik Szabó Lajos (75.04).

A szombati maratonhajtó versenypálya építője a nemzetközileg elismert Fintha Gábor, aki elmondta, hogy a verseny rangjának megfelelő nehézségű pályát állított idén is össze. A 7 akadályból álló maratonhajtó pályán közönség számára leglátványosabb akadálya a vizes, azaz a 7. akadály. Az A szakasz 5080, a B szakasz 2800 méter hosszú. Minden akadályban több megoldási lehetőség is adott, a hajtókon múlik, hogy a biztonságosabb, vagy a kockázatosabb, de az eredmény szempontjából jobb megoldásokat választják-e. Az idei évben nem építettek új akadályt az izsáki fogathajtó pályán, így az Európa Bajnokságra épített akadályokban láthatják szombaton a nézők a versenyzőket.

A rendezvény hivatalos sajtókommunikációját a LovasDiadalLiveTV végzi, a rendezvény ideje alatt folyamatosan hírt adunk a verseny aktualitásairól. frissítjük internetes oldalunkat a tv.lovasdiadal.hu-t, valamint a facebookon is elérhetik az aktuális információkat (lovasdiadallivetv.)

Elérhetőségeink: [email protected]; [email protected]; 06/70-606-1221

Izsák, 2016. szeptember 30.

Lovas Diadal Live Tv www.facebook.com/lovasdiadal.livetv/ www.tv.lovasdiadal.hu