Kezdőlap Diákélet Az Október 6.-i gyásznapra emlékeznek ma délután a Nyíri-erdőben

Az Október 6.-i gyásznapra emlékeznek ma délután a Nyíri-erdőben

Idén is a 40. héten kerül megrendezésre az Erdők Hete rendezvénysorozat, amely az elmúlt húsz év során hagyománnyá nőtte ki magát országszerte.
A KEFAG Zrt. és az OEE Kecskeméti Helyi Csoportja szervezésében létrejött Erdők Hete programok nem csak a 22 állami erdőgazdaság közötti együttműködést, de a Magyarország területének egyötödét borító erdőállomány páratlan gazdagságát, közjóléti- és a nemzeti vagyonban betöltött szerepét is szimbolizálják.

Az Erdők Hete programsorozat célja megismertetni a legszélesebb nyilvánossággal hazánk erdőállományainak rendkívül különleges területeit, amelyeket vezetett terepi túrákkal, játékos vetélkedőkkel, sportversenyekkel és egyéb színes programokkal kívánnak elérni a szervezők.

A programsorozattal arra törekszünk, hogy minél szélesebb körben népszerűsítsük erdeinket, illetve az erdész szakma fontosságát, így pl. a gyermekek arborétumi foglalkoztatásán túl megrendezzük a Bugaci Alkotótábor zárókiállítását, és rendszeresen megemlékezünk az Október 6-i gyásznapról is a Nyíri-erdőben, az Aradi Vértanúk Emlékművénél, amely délután 16 órakor kerül megrendezésre.

További részleteket a www.kefag.hu weboldalon találhatnak a rendezvényről!