Kezdőlap Rendőrségi hírek Baleset szemtanúit keressük

Baleset szemtanúit keressük

A kecskeméti rendőrök a lakosság segítségét kérik.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a 03010/3797/2016. bűnügyi számon segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított V. Tamás 26 éves kecskeméti lakos ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint V. Tamás 2016. szeptember 18-án 11 óra 13 perc körül Kecskemét belterületén a Matkói úton közlekedett egy kék színű Volkswagen Golf típusú személygépkocsival. Az előtte haladó gépjármű előzésébe kezdet, amely során figyelmem kívül hagyta a szemből, egymás mögött szabályosan haladó két kerékpárost, akik a baleset elkerülése miatt az útpadkára lehaladtak és elestek. A baleset ismeretlen okozója segítségnyújtás és adatainak hátrahagyása nélkül elhagyta a helyszínt. A rendőrök beazonosították és gyanúsítottként kihallgatták a férfit.  A baleset következtében az egyik kerékpáros könnyű sérüléseket szenvedett.

A sértettnek segítséget nyújtott egy 30-40 év körüli nő, aki a lányával közlekedett egy fehér színű Daweoo Matiz típusú személygépkocsival. Továbbá egy ismeretlen férfi is megállt közvetlenül a baleset után és a segítségét felajánlotta.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya kéri, hogy aki látta a balesetet, illetve a sértettnek segítséget nyújtó nő és férfi személyéről információval rendelkezik, hívja a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-76/513-300-as telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80/555-111 „Telefontanú” zöld számán, illetve a 107 és 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.