Kezdőlap Gazdaság BÉT – Stagnálást, illetve és kis emelkedést várnak az elemzők nyitásban

BÉT – Stagnálást, illetve és kis emelkedést várnak az elemzők nyitásban

Eltérően ítélték meg a hétfői kereskedés kezdését az elemzők, Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint a Budapesti Értéktőzsde indexe, a BUX pozitív tartományban kezdheti a napot, Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője úgy vélte, stagnálás közeli nyitás várható.

Kiss Mónika kiemelte: a Deutsche Bank (DB) tárgyalócsoportjának sikerült 5,4 milliárd dollárra mérsékelnie az eredetileg 14 milliárd dollárra becsült büntetést az Egyesült Államokban. A DB részvényei legutóbb 13,09 dolláros szinten zártak, ami 14,02 százalék emelkedés, és szintén emelkedő szintet mutatnak a zárás utáni kereskedésben (after-hours trading) is. A piaci hangulat megnyugodhat időlegesen, ezért a BUX is pozitív tartományban kezdheti a napot.
Az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője rámutatott: a kereskedésre hatással lesz, hogy Kína egész héten zárva van, és az ázsiai piacok közül Malajzia is ünnepel.
Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta: stagnálás közeli nyitásra lehet számítani a magyar részvénypiacon hétfőn, a magyar börze pénteken nem tudott szépíteni, a hétfői nyitást követően pedig a nemzetközi piacokra érdemes figyelni.
A Concorede Értékpapír Zrt. elemzője kifejtette: a nemzetközi részvénypiac pénteken látványos fordulatot mutatott, jelentős mínuszokat sikerült ledolgoznia a negyedév zárásaként.
A német piac hétfőn zárva lesz, emiatt alacsony forgalom lehet, ugyanakkor érdemes figyelni a részvénypiacok teljesítményét befolyásolható európai adatokra, illetve az Amerikából a konjunktúrára kiható indikátorokra – tette hozzá Rövid Szabolcs.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 324,43 pontos, 1,16 százalékos csökkenéssel, 27 664,25 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 9,3 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest. A Mol 305 forinttal, 1,77 százalékkal, 16 970 forintra csökkent, 1,6 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 119 forinttal, 1,63 százalékkal, 7200 forintra esett, forgalmuk 5,6 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,45 százalékkal, 450 forintra erősödött, forgalma 455,8 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 29 forinttal, 0,52 százalékkal, 5570 forintra gyengült, a részvények forgalma 1,6 milliárd forintot ért el.

gpe \ egr \ gry

MTI 2016. október 3., hétfő