Kezdőlap Zenei élet Chicago: Love Songs 

Chicago: Love Songs 

Itt a tavasz – és vele együtt jó esetben a szerelem időszaka is. A poptörténelem egyik legsikeresebb, egyik legismertebb, egyik legnagyobb hatású zenekara egy nagyon kellemes szerelmes válogatással köszönti az évszakot.

A bevezetőben leírt legekre mindenképpen rászolgáló Chicago – melyet 1967-ben alapítottak a névadó városban, s amely 1969-ben debütált fekete korongon – egy olyan új, fúziós, a fúvósokat kórusban használó populáris stílust teremtett meg, amely aztán világszerte: így Magyarországon is számos elsőrangú, és a maga területén ugyancsak meghatározó csapatra hatással volt. Máig tartó történetük során 19 zenész fordult meg a csapatban, és az amerikai bandák közül a listákon elért sikerek tekintetében a 21 Top 10-es kislemezzel a második hely az övék: csak a Beach Boys előzi meg őket. 1969-től 2004-ig 36 albumot, 6 egyéb koncertlemezt és 8 válogatást adtak ki. A poptörténelem egyik legjobban értékesíthető zenekaraként világszerte máig több mint 100 millió lemezt adtak el – ebből Amerikában 23 arany, 18 platina, és 8 multi-platina lett!

A hetekben a boltokba került legfrissebb Chicago dalgyűjteményre: a 77 perces, ’Love Songs’ címen kibővítve, újból a piacra dobott albumra a jövőre 50 éves zenekar 18 legszebb romantikus szerzeménye került. Többek között a csapat egykori number one slágere, a ’You’re The Inspiration’, valamint az ugyancsak közkedvelt ’Happy Man’ és a sokak számára felejthetetlen ’Never Been In Love Before’, melyek a 11 évvel ezelőtt kiadott azonos című korongon még nem szerepeltek. A 2016-os lemezen azonban a már sokat játszott és jól ismert szerelmes felvételek mellett az együttes legújabb, NOW című albumáról is hallhatunk egy lenyűgöző dalt, méghozzá a slágergyanús ’Love Lives On’-t.

Komlós József JR