Kezdőlap Események Elfogták egy prostituáltakat külföldön futtató bűnszervezet vezetőjét

Elfogták egy prostituáltakat külföldön futtató bűnszervezet vezetőjét

Elfogtak Budapesten egy férfit, aki egy emberkereskedelemre szakosodott bűnszervezet vezetője volt; a bűnszervezet Magyarországon toborzott nőket, akiket aztán Franciaországban prostituáltként dolgoztattak – közölte honlapján az Országos Rendőr-főkapitányság szerda reggel.

Mint írták, a 48 éves szegedi férfit – akivel szemben emberkereskedelem miatt a francia hatóságok bocsátottak ki nemzetközi elfogatóparancsot – október 23-án fogták el, Budapest egyik alkalmi szállásán.
A külföldi nyomozók információi szerint a férfi egy magyar állampolgárokból álló bűnszervezetet vezetett, amely 2014 óta szállított Franciaországba Magyarországon toborzott nőket. Strasbourgban, Nizzában, illetve Bordeauxban, bérelt lakásokban és az utcán prostituáltként dolgoztatták őket. A bűnözői csoport felderítésére a Nemzeti Nyomozó Iroda a francia hatóságokkal közös nyomozócsoportot hozott létre.
A bűnszervezet 12 tagját március 21-én összehangolt akcióban már elfogták a rendőrök, a bűnszervezet most elfogott vezetőjével a nyomozók a teljes bűnözői csoportot felszámolták.
A bíróság október 24-én döntött arról, hogy férfit kiadják Franciaországnak.

bGK \ hgp

MTI 2016. október 26., szerda