Kezdőlap Zenei élet Idő van! – érkezik a Fish! zenekar legújabb albuma

Idő van! – érkezik a Fish! zenekar legújabb albuma

Nincsenek véletlenek: Idő van címmel új lemezt jelentet meg a Fish!, hogy ismét egész pályás letámadást intézzen lendületes poppunk slágereivel. Az új lemezen igazi húzós koncerthangulatban van részük – egy pillanatra sincs kiszállás a sodrásból.

Az új album –címéből adódóan nyilván- az idő tematikáját járja körbe, és a zenekar, tőlük egyáltalán nem szokatlan módon, különleges lemezmegjelenéssel készült ezúttal is. Az Idő van ugyanis a digitális és CD formátum mellett egy egyedi, limitált példányszámú USB karórán is megjelenik, amit a lemezhez készült friss pólókollekcióval együtt már most be lehet szerezni.

A Fish! magyar "hardpop" zenekar 1999-ben alakult meg, és néhány év alatt ismertté vált a magyar könnyűzenei életben. Első EP-jüket 2001-ben adták ki, az első nagylemez egészen 2006-ig váratott magára. Az első kislemez után tíz évvel: 2011-ben a zenekart jelölték az MTV EMA legjobb magyar előadó kategóriájában.

A srácok elmondása szerint az Idő van! album az eddigi legszínesebb munkájuk zeneileg, hiszen dobosuk, Hámori Dávid egy éve csatlakozott hozzájuk és jó adag metálos húzást adott az egyébként sem gyenge alapoknak. Így a lemezre a rájuk jellemző dinamikus és keményebb hangzású dalok mellett például olyan már ismert, pophoz közelebb álló sláger is felkerült, mint a jelenleg legtöbbet játszott magyar rádiós listavezető „Ne is figyelj rám” – vagy a „Gyújtsuk fel”.

Ezekhez csatlakozott a Huszonötödik óra, a következő klipes dal a lemezről. A videó tökéletesen mutatja be azt a pozitív és elsöprő energiát, amit egy Fish! koncert során a közönség a saját bőrén is tapasztalhat.

Komlós József JR