Kezdőlap Diákélet Indulhat a felkészülés a matekérettségire!

Indulhat a felkészülés a matekérettségire!

Korszerű és hatékony megoldással készülhetnek a 2017. évi matematikaérettségire a diákok: ingyenesen hozzáférhető elektronikus tananyagcsomag (képzés) áll a tanulók rendelkezésére, amely a teljes elméleti tananyag, valamint az azokhoz tartozó gyakorlófeladatok és tesztek mellett a matematikai összefüggések mindennapi életben hasznosítható gyakorlati alkalmazását is bemutatja.

 

Egyedülálló, a 2017. évtől érvényes matematikaérettségi követelményeknek megfelelő és a szükséges teljes ismeretanyagot feldolgozó e-learning képzés segíti – középszinten 25 héten, emelt szinten 30 héten keresztül – az érettségi előtt állók felkészülését. Az e-Palatábla Alapítvány által közzétett és ingyenesen elérhető elektronikus tananyagcsomag célja, hogy segítséget nyújtson a tanulóknak a közép- és az emelt szintű matematikaérettségire való felkészüléshez.

 

Az online képzés tartalmazza az érettségihez szükséges teljes elméleti tananyagot, az azokhoz tartozó, részpontozással kiértékelhető gyakorlófeladatokat és teszteket, sőt, a matematikai példák mindennapi életben hasznosítható gyakorlati alkalmazását is bemutatja. Ezt követően a matematikaérettségiig közép- és emelt szintű érettségi szimulációkkal, próbaérettségikkel lehet folyamatosan gyakorolni oly módon, hogy az ellenőrzésnél minden példa részletes kidolgozása és a hozzátartozó elméleti rész is elérhető. A képzés az utolsó 3 hétben a szóbeli emelt szintű érettségire készíti fel a tanulókat. Mindezt úgy, hogy a tananyagcsomag – számítógépen vagy táblagépen – bárhol, bármikor tanulható, nem kell más hozzá, csak internetelérés, és regisztráció a www.epalatabla.hu weboldalon.

 

„Mindenkinek a környezetében van olyan diák, akinek a matematikaérettségi kihívást jelent, hiszen a diákok egy részének a matematika túl elvont, életidegen, és akár már egy-egy ismeret kimaradása is komoly gátja lehet a megértésnek és persze a sikeres érettséginek is. A 2016. évi középszintű matematikaérettségin elért országos 2,99-os átlageredményt figyelembe véve az e-Palatábla Alapítvány célkitűzése egy oktatástechnológiai szemléletváltás, hogy olyan modern oktatási módszerekkel javítsuk a tanulók matematikatudását, amely megfelel a digitális világban könnyen mozgó Z generáció igényeinek. Ehhez kínálunk korszerű és hatékony megoldást, amelyet az ország 12 kiváló matematikatanárával állítottunk össze” – mondta el Fauszt András, az e-Palatábla Alapítvány elnöke.

 

Az online matematikaérettségi tananyagcsomag nemcsak a diákok, de a tanárok és a szülők számára is megkönnyítheti a tanulók felkészítését. A képzés tudatosan úgy lett megvalósítva és strukturálva, hogy a mindennapi (rutinszerű) tanuláson túl akár egy-egy nehezebben elsajátítható témakör önálló megtanulásához és megtanításához is speciális támogatást, segítséget tudjon nyújtani.