Kezdőlap Sport Karate vb – Csúcsverseny az olimpia jegyében – ELŐZETES

Karate vb – Csúcsverseny az olimpia jegyében – ELŐZETES

Szerdától vasárnapig Linzben rendezik meg az ez évi karate világbajnokságot, amelyen Magyarországot tizenhárom versenyző képviseli.

A kétévente sorra kerülő csúcsesemény az első vb azóta, hogy augusztusban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság megszavazta: történetében először a sportág  ott lehet a 2020-as olimpián. Így az ausztriai mezőnyben minden bizonnyal lesznek olyanok, akik négy év múlva Tokióban az ötkarikás játékokon is főszerepet játszanak majd.
A linzi magyar indulók közt ott van az idei Európa-bajnokságon küzdelemben harmadik Tadissi Martial, akit a WKF világszövetség honlapja is az esélyesek közé sorol a 67 kilogrammos súlycsoportban. Az UTE sportolójának jó formáját bizonyítja, hogy a sportág legrangosabb sorozata, a Karate1 Premier League legutóbbi két állomásán egy arany- és egy bronzérmet nyert. Rajta kívül az MTK-s Hárspataki Gábor (75 kg), aki a májusi Eb-n a bronzmérkőzésig jutott, ugyancsak kellemes meglepetést okozhat. Sérülés miatt viszont nem léphet tatamira Linzben a korábbi korosztályos világbajnok Szegedi Döme.
„Az edzőtábor végére a teljes csapattal sikerült egy szinttel feljebb lépnünk. Motiváltan és tettvággyal vágunk neki a vébének, de mivel a világ legjobbjai lesznek az ellenfelek, maximális koncentrációra, hitre, magabiztosságra és kreativitásra lesz szükség a sikerhez” – nyilatkozta a Magyar Karate Szakszövetség honlapján Ruzsinszki György, a felnőttválogatott edzője.
A vb magyar indulói:
formagyakorlat:
férfi:
Koch Szabolcs
női:
Sterck Laura

küzdelem:
férfiak:
60 kg: Kapdebo Lóránd
67 kg: Tadissi Martial
75 kg: Hárspataki Gábor
84 kg: György Dániel
plusz 84 kg: Höning Ádám
csapat:
György Dániel, Hárspataki Gábor, Höning Alex, Höning Ádám, Höning Dávid, Tadissi Martial, Tamás Ferdinánd

nők:
50 kg: Molnár Réka
55 kg: Varga Fruzsina
61 kg: Bartha Nikola
csapat:
Bartha Nikola, Molnár Réka, Varga Fruzsina

MTI 2016. október 25., kedd