Kezdőlap Események Kecskeméten folytatódott a Portfolio és az Agrárszektor vidéki agrár-rendezvénysorozata

Kecskeméten folytatódott a Portfolio és az Agrárszektor vidéki agrár-rendezvénysorozata

Kecskeméten folytatódott a Portfolio és az agrárszektor.hu vidéki agrár-rendezvénysorozata, a Portfolio Agrárgazdasági Szakmai Napok, amelynek a Három Gúnár Rendezvényház adott helyet.
A rendkívüli konferencia keretében a hazai agrárium vállalatvezetői, gazdálkodói, a szakpolitika és a finanszírozói oldal képviselői adtak áttekintést a helyi agrárvállalkozások, gazdák lehetőségeiről, a térség gazdasági kilátásairól és versenyképességéről, illetve az ágazat legaktuálisabb kérdéseiről.

A konferenciát Major Katalin, a Portfolio lapigazgatója nyitotta meg, majd Domján Gergely, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun megyei elnöke köszöntötte a résztvevőket, aki kiemelte az eseményen felmerülő témák, a pályázatok, energia és gabonák árfolyamának jelenlegi helyzetét és fontosságát.

Az első előadást Szűcs Sándor, a Fókusz Takarék értékesítési Igazgató-helyettese tartotta. Témái közt szerepelt az Agrárium és a Takarék nélkülözhetetlen kapcsolata, a kivitelezhető és működőképes fejlődési irány bemutatása a vállalkozások terén, a pályázati finanszírozás lehetősége és problémái, továbbá az akadályok pénzügyi megoldása.

Szűcs Sándor érdekfeszítő előadását, Fisli Csaba, a Hungrana alapanyag beszerzés vezetője folytatta, aki a terménypiaci tervezetekről, a kukoricaértékesítési lehetőségekről, továbbá a piaci aktualitásokról számolt be.
Elmondta, hogy a hazai gabonaértékesítési szempontokat gyakran érinti a francia MATIF és a magyar BÉT alakulása, az egyéb termények és tárolási problémák létrejötte, valamint az export árak meghatározásának aránya.

Ezt követően Fórián Zoltán, a Takarékbank Agrár központ agrárszakértő vezetője kezdeményezett kerekasztal beszélgetést, ahol szó esett a gabonatermesztési területek méreteiről, jövedelmezési problémáiról, a lehetőségek kihasználásáról.

A délután további részében számos előadást tekinthettek még meg a résztvevők, amelyek segíthették a gazdálkodói, őstermelői, agrár és élelmiszer-ipari vállalatok döntéshozóinak következő lépéseit.