Kezdőlap Események Négy kecskeméti aranyérem a III. Uszonyos Úszó Fiatalok Világtalálkozóján

Négy kecskeméti aranyérem a III. Uszonyos Úszó Fiatalok Világtalálkozóján

  1. október 8-9-én a Kecskeméti Fürdőben rendezte meg a Bácsvíz-KVSC uszonyos szakosztálya a III. Uszonyos Úszó Fiatalok Világtalálkozóját. A versenyen 8 ország 180 versenyzője vett részt.

A hazai szakosztályt 4 versenyző képviselte: Kósa Edina, Szili Ágnes, Kocsis Marcell és Wórum Soma.

A kecskemétiek közül teljesítményével kiemelkedett Kocsis Marcell, aki a 14-15 év közötti korosztályban mindhárom versenyszámát megnyerte. Marci még több érmet is begyűjthetett volna, de sajnos egy elhúzódó sérülés miatt csak a kisuszonyos versenyszámokban tudott indulni, és a klasszikus, nagyuszonyos számoktól vissza kellett lépnie.

A hazai csapat másik aranyérmét Kósa Edina nyerte 400 méter uszonyos gyorsúszásban, hatalmas egyéni csúccsal. Edina a legkisebbek, vagyis a 11 évesek, és tőlük fiatalabbak között állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Ezzel a Világtalálkozón a második érmét nyerte, hiszen előtte egy bronzot is sikerült begyűjtenie 200 méteren.

  • A versenyzőink jó formában, biztató helyezéseket elérve versenyeztek a hétvégén. Biztos vagyok benne, hogy a következő versenyünkön, a november 12-13-án szintén Kecskeméten megrendezésre kerülő Cápa-Serdülő-Junior Országos Bajnokságon még több érmet, és még jobb eredményeket fogunk majd szállítani – értékelt Székely Lilla edzőnő.

 

Eredmények, 1-8. helyezett:

Kocsis Marcell:

50 méter uszonyos gyors: 1. helyezett

100 méter uszonyos gyors: 1. helyezett

200 méter uszonyos gyors: 1. helyezett

Kósa Edina:

400 méter uszonyos gyors: 1. helyezett

200méter uszonyos gyors: 3. helyezett

100méter uszonyos gyors: 5. helyezett

Szili Nóra:

200méter uszonyos gyors: 7. helyezett

Wórum Soma:

200 méter uszonyosúszás: 8. helyezett