Kezdőlap Események OGY – Újra a kormányt kérdezik a képviselők

OGY – Újra a kormányt kérdezik a képviselők

A kormányhoz intézett kérdésekkel, valamint azonnali kérdésekkel ér véget ma az Országgyűlés kéthetes ülése.

Az ülésnap 11 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amelyben a képviselők minden bizonnyal értékelik majd a vasárnapi kvótareferendum eredményeit is.
A parlament honlapján elérhető információk alapján a kérdések órájában a fideszes Selmeczi Gabriella „Béremelés akkor és most” címmel tesz fel kérdést az emberi erőforrások miniszterének.
A szocialista Tukacs István szintén az emberi erőforrások miniszteréhez fordulva azt kérdezi, „belátja-e, hogy a kormány rossz döntést hozott a krónikus osztályok ügyében, a szintén MSZP-s Heringes Anita a nemzetgazdasági miniszter állásfoglalását kéri arról, hogy „vidéken jobban meg lehet-e élni egy pályakezdőnek?”.
A Jobbik padsoraiból Ander Balázs a nemzeti fejlesztési minisztert kérdezi arról, helyes dolog-e „gályarabként bánni a buszsofőrökkel”, Farkas Gergely pedig arra vár választ az emberi erőforrások miniszterétől, hogy a kabinet „miért törekszik az alapítványi szakképzések ellehetetlenítésére?”.
Az LMP-s Schmuck Erzsébet a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez fordulva azt kérdezi majd: „miért nem halad az uniós források kifizetése?”.
A képviselők ezt követően szintén egy órában tehetik fel azonnali kérdéseiket, a parlament aktuális ülése ezután napirend utáni felszólalásokkal ér véget.

bkgy \ bdó

MTI 2016. október 3., hétfő