Kezdőlap Események Rászoruló gyerekek megsegítésére indított programot a Magyar Vöröskereszt

Rászoruló gyerekek megsegítésére indított programot a Magyar Vöröskereszt

A mélyszegénységben élő gyerekek és családjaik megsegítésére indított országos jótékonysági programot a Magyar Vöröskereszt (MV) csütörtöktől a Spar Magyarország üzleteiben.

A december 7-ig megvásárolt Procter&Gamble termékek teljes árának egy százalékából összegyűlő pénzzel a Magyar Vöröskereszt megyei szervezeteinek bevonásával a leginkább segítségre szoruló családokat támogatja: a legszükségesebb termékek, például lepedők, pizsamák, ágyneműk beszerzésére fordítják az összeget – mondta el az Apró segítség, hatalmas öröm elnevezésű projekt csütörtöki sajtótájékoztatóján Kardos István, az MV főigazgatója.
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint a magyar társadalom csaknem 15 százaléka él szegénységben, a hét év alatti gyerekeknek pedig 42,2 százaléka, vagyis 130 ezer gyerek naponta küzd a szegénységgel, mintegy 50 ezren éheznek rendszeresen – tette hozzá a főigazgató.
Roman Vilkus, a Procter & Gamble Magyarország igazgatója elmondta, az akcióban elsősorban olyan termékek vesznek részt, amelyek a legnépszerűbbnek bizonyultak a vásárlók körében. A sampon, mosó- és mosogatószer, fogkrém és egyéb higiénés termékek ára nem emelkedik  a projekttel, a változatlan ár egy százalékát juttatják el a MV-nek.
„Nagyon remélem, hogy elérjük a várt sikert és minél több családnak tudunk segíteni és minél több gyerek életét tudjuk megkönnyíteni a gyűjtéssel” – tette hozzá Roman Vilkus.
„A program fontos tulajdonsága, hogy bárki részt vehet benne egy olyan hétköznapi dologgal, mint a bevásárlás. Praktikus módja ez az adományozásnak”  – mondta el a projekt nagykövete, Molnár Ferenc Caramel énekes.

bso \ kka \ pmg

MTI 2016. október 27., csütörtök