Kezdőlap Események ROTARISTÁK RÉGIÓS ÜNNEPI TALÁLKOZÓJA KECSKEMÉTEN

ROTARISTÁK RÉGIÓS ÜNNEPI TALÁLKOZÓJA KECSKEMÉTEN

Ez év tavaszán látogatást tett a RC Kecskemét egyik clubülésén Tinusz Tamás alkormányzó és Rigó Erik, a RC Tatabánya tagja. A hivatalos alkormányzói látogatás alkalmával vetődött fel, hogy a Rigó Erik barátunk tulajdonában és gondozásában lévő Görgényi-féle képzőművészeti anyagból jubileumi kiállítást rendez a Kecskeméti Katona József Múzeum. A Cifrapalotában sorra kerülő tárlat egyúttal méltó főhajtás a hat évtizeddel ezelőtt, 1956 őszén zajlott Forradalom emléke előtt. (Az anyag jelentőségét bizonyítja, hogy a Görgényi-anyagból néhányat júniusban a Magyar Nemzeti Múzeum is beválogatott nagyszabású emlékkiállításába!) Ez az alkalom méltónak tűnt arra is, hogy a kecskeméti rotaristák ekkor lássák vendégül az immár önállósult magyar kerület – történetükben – első női kormányzóját: Pénzes Ilona asszonyt.

Kormányzó asszony már október 20-án megérkezett Kecskemétre és találkozott a hivatalosan 1999-től működő club tagságával és öt, a nemzetközi diákcsere keretében egy évig itt tartózkodó 5 külföldi fiatallal.

Október 21-én, pénteken  délelőtt 10.00-kor Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony fogadta hivatalában,- így az ezen történtekről  és saját vezetői missziójáról elsőként a jelen lévő sajtó képviselőknek számol be Ilona.

Kormányzó asszony programja a déli órákban a kecskeméti rotaristák által is rendszeresen támogatott, velük együttműködő Karol Wojtyla Barátságközpontban folytatódik, ahol – a vendéglátók képviselőivel együtt – ismerkedik az intézmény munkájával, rövid beszámolót ad a rotary mozgalom küldetéséről, majd Deme Dóra asszonnyal (RC Nyíregyháza) együtt a mai ebédosztást ő kezdi meg.

A komáromi, tatabányai, szentendrei, váci, dunakeszi és gödi rotary clubok tagjai közül számosan délután részt vesznek a Kecskeméti Mercedes Gyár által biztosított VIP-látogatáson. Ezt követően ők is csatlakoznak a – sajtótájékoztatón szintén jelen lévő – Rigó Erik által megmentett ún. Görgényi – hagyaték válogatott 1956-os emlékkiállításának megnyitójához. Az állófogadást rövid városnéző séta követi, majd a kecskeméti club törzshelyén, a Hotel Három Gúnár éttermében ünnepi vacsorát fogyasztanak el.

A rotaristák első, közép-magyarországi regionális munkaülését a  clubok delegáltjai  rendhagyó helyszínen: a Lakitelek-Szikra területén lévő Archeum Konferencia- és Rendezvényházban tarják október 22-én, szombaton,  ahol a szervezeti kérdések mellett megtekintik az Árpád-kori templomromot és időutazást tesznek II. Almássy Archibalddal a Pálinkaváros és a Gyógyító Fűszerek birodalmában.

Kormányzó asszony természetesen e programon is részt vesz; így október 23-át a huszonharmadikként meglátogatott magyar közösséggel, a kecskeméti rotaristákkal együtt fogja ünnepelni.

 

penzesica