Kezdőlap Zenei élet Sapszon Orsi: Találkozás

Sapszon Orsi: Találkozás

A most megjelenő albumon örökzöld dallamokat hallunk egy fiatal énekesnő és zenésztársai tolmácsolásában. A fiatal – ám már neves – jazz generáció tagjai egy modern, kissé jazzes hangszerelésű, élvezetes zenei világot tárnak elénk Fényes Szabolcs, Szenes Iván, Gábor S. Pál, Bágya András, Mihály István, Wolf Péter, ifj. Kalmár Tibor, Deák Tamás, Walter László, Harmath Imre, Vas Gábor rendkívül igényesen komponált dalaival, Cseke Gábor és Fenyvesi Márton hangszerelésében.

Az érdekes zenei csemegét kínáló lemez főszereplője: Sapszon Orsi zenész családba született, kicsi korától kezdve klasszikus zenei tanulmányokat folytatott, kórusokban énekelt. Később a jazz és a könnyűzene mellett tette le a voksát, de a klasszikus gyökerek mindmáig jelentősen hatnak a zenei világára, éneklési stílusára. Magyarán: biztosan, jól és stílusosan énekel – és amint bemutatkozó CD-je is reprezentálja, képes még a jól ismert slágereket is ízléssel, saját stílusára gyúrva újraértelmezni.

Sapszon Orsit talán Geszti Péter Gringo Sztár nevű zenekarából ismerik a legtöbben, 2013- ban alapította meg saját zenekarát, a Sapszon Orsi Quintettet. A zenekar tagjai az ország legjobb jazz zenészei közé tartoznak. Műsorukban régi magyar dalok feldolgozásai szerepelnek, melyeket a zenekar zongoristája Cseke Gábor és a gitáros, Fenyvesi Marci hangszereltek. A most megjelenő albumon ugyanis a fiatal generáció tagjai egy modern, jazzes hangszerelésű lemezen állnak elő az olyan jól ismert slágerekkel, mint a Szeretni bolondulásig, a Találkozás egy régi szerelemmel, Most kéne abbahagyni, vagy éppen a Szívemben bomba van. A tíz dal mindegyike közismert, ám most újdonságként jelennek meg előttünk.

Sapszon Orsi a zenész társaival együtt szeretné megadni a zeneszeretőknek a rácsodálkozás élményét, modern, jazzes hangszerelésben, előadásban megmutatni, mennyire élvezetes zenei világ tárul fel ma is például Fényes Szabolcs, Szenes Iván, Gábor S. Pál, Bágya András, Mihály István, Wolf Péter, ifj. Kalmár Tibor, Deák Tamás, Walter László, Harmath Imre, Vas Gábor rendkívül igényesen komponált számaiból. A koncertek tanúsága szerint ezeket a dalokat nem csak az idősebbek szeretik, hanem a fiatalok is, éppen a modern, jazzes hangszerelésnek köszönhetően.

 Komlós József JR