Kezdőlap Zenei élet Suicide Squad – filmzene

Suicide Squad – filmzene

A Suicide Squad – vagyis az Öngyolkos osztag – az év egyik legjobban várt filmje, amely napjaink legfelkapottabb és legszexibb sztárjait gyűjtötte össze: Margot Robbie és Cara Delevingne kettőse alapból megtölt bármilyen mozit, hát, még ha csatlakozik hozzájuk Jared Leto is. A pszichopatákat és gyilkosokat felvonultató film válogatászenéje persze hogy legalább annyira kattant, perverz és dögös, mint a film. A Suicide Squad Warner Music által CD-n kiadott filmzenéje összesen 14 track-ből áll, amelyek mindegyike futótűzként hódította meg a piacot.

A Suicide Squad két meglehetően biztos pillérre épített: a képregény adaptációk millióknak adják meg az alaplendületet a mozik felé, ráadásul akit a papírhősök nem mozgatnak meg, azokat az olyan 3D-s szupersztárok, mint Margot Robbie és Will Smith garantáltan bevonzanak a termekbe. Ráadásul a filmhez egy nem mindennapi zene s készült, napjaink neves gansta és r& b előadóival.

Az albumot az első Suicide Squad single: a Twenty One Pilots „Heathens” című száma vezette fel – mintegy hátborzongatóan fülbemászó dallal vetítette előre a filmet, amelyhez aztán még egy sosem látott jeleneteket tartalmazó klip is debütált. A dal, amely meghozta az alaphangulatot az antiszuperhős film- és zene számára – napok alatt több milliós nézettséget produkált. Nem kérdés, hogy a zene annyira szervesen beépült a filmbe, hogy már megjelenése előtt azzal reklámozták.

A következő single egy sztár-koprodukció volt, a „Sucker for Pain” Lil Wayne, Wiz Khalifa, az Imagine Dragons, Ty Dolla $ign és az X Ambassadors közös elmebaja. A „Sucker for Pain” című dalhoz készült klipben az alkotók is karakterbe álltak, ráadásul a videó addig nem látott filmbéli jeleneteket is tartalmazott, így a húszmilliós nézettséget elég hamar kipipálhatták.

Az albumra a TOP beharangozó szerzeménye mellett a zeneipar legnagyobb arcai írtak dalokat: többek Kevin Gates, Kehlani, Grimes, Skylar Grey és a Panic! at the Disco is új anyaggal készült. Utóbbiak a Queen sláger, a  „Bohemian Rhapsody” újragondolt verzióját adják elő. A lemez egy másik slágergyanús dala a Confidential MX „I Started A Joke” remake-je, amely már a film a Comic-Conon bemutatott trailerében is szerepelt – amely nem mellékesen 2015 egyik legnépszerűbb videója volt, több mint 136 millió megtekintéssel.

És ha ez még nem lenne elég, a lemez további szexi koprodukciókat is rejteget: Skrillex és Rick Ross dala, illetve a „Purple Lamborghini”, aminek a klipjében a hírek szerint Jared Leto is feltűnik. Mindent összegezve: ez a válogatás CD az ősz egyik legnagyobb durranásának ígérkezik!

Komlós József JR