Kezdőlap Események Tájékoztató sorozat indul a Kecskeméti Piaccsarnokban a tudatos vásárlás ösztönzése érdekében

Tájékoztató sorozat indul a Kecskeméti Piaccsarnokban a tudatos vásárlás ösztönzése érdekében

Napjainkban egyre nagyobb figyelmet kap a tudatos vásárlói magatartás – vagyis hogy a lehető legjobb és legegészségesebb minőséget kapjuk meg a pénzünkért. Mit tehetünk mi, a vásárlók, hogy ne csapjanak be bennünket?Hogy az élelmiszer-láncban lehetőleg mindig közvetlenül a termelőtől, és mindig a legjobb minőségű magyar termékeket vásároljuk meg? Hogy mindig a lehető legjobb ár-érték arányban vásároljunk, és hogy valóban egészséges élelmiszereket tehessünk családunk elé az asztalra? Többek között ezekre a kérdésekre is igyekszik választ adni a Kecskeméti Piaccsarnokban október 7-én, pénteken 11.30-tól induló tájékoztató sorozat első előadása.

Az Intézmény- és Piacfenntartó Szervezet és a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal közös szervezésében indul el a Piaccsarnokban e hétvégén az a közös tájékoztatósorozat, melynek célja a biztonságos élelmiszer előállítás és forgalmazás népszerűsítése és megismertetése az őstermelők és a tudatos vásárlásra törekvő fogyasztók részére. A belépés minden alkalommal és minden érdeklődő számára ingyenes.

Az előadások témája minden esetben közvetlenül kötődik a tudatos vásárlás, és az egészséges táplálkozás témaköréhez – ennek szellemében az első előadása saját termelésű termékek értékesítési lehetőségeiről, és az őstermelői tevékenység ellenőrzésének módjáról szól majd. Az első tájékoztató előadásra október 7-én, pénteken 11.30-tól kerül sor a Kecskeméti Piaccsarnokban.

A későbbiekben kéthetente péntekenként meghirdetésre kerülő előadások témai is kötődnek majd az egészségtudatos táplálkozáshoz és a tudatos vásárlói magatartáshoz – ezek témái is a piacon árusított élelmiszerek előállításával, osztályozásával, jelölésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalók lesznek.

A rendezők minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak!