Kezdőlap Események Tovább bővült a Graboplast tatabányai gyára

Tovább bővült a Graboplast tatabányai gyára

 

Megnyitott a Graboplast tatabányai Design Padlógyárának 850 négyzetméteres raktára. A 175 millió forintból felépített csarnok felépítésére a vállalat februárban átadott új gyárának kapacitás bővülése miatt volt szükség.

 

Újabb állomásához érkezett a Graboplast Zrt. februárban átadott tatabányai gyárának bővítése, melynek eredményeként felépült a Grabo Design Padlógyárat kiszolgáló 850 négyzetméteres raktár. A gyárban – melyet idén februárban Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében adtak át – új technológiával előállított, különleges padlóburkolók készülnek, melyek piaca világszerte 10 százalék feletti növekedést mutat. A 175 millió forintból felépített új csarnok alapvetően az új gyárban előállított homogén és LVT (Luxury Vynl Tile) padlók tárolására készült, felépítését az új termékek iránt növekvő kereslet indokolta. A gyárban az indulás óta mintegy 300 kórház felújításához elegendő homogén, valamint kb. 500 üzlethelyiség kialakítására elegendő LVT padló készült.

A most átadott beruházás része annak a 8,7 milliárd forintból 2017-ig megvalósuló programnak, melyhez a magyar kormány egyedi kormánydöntés (EKD) keretében 3 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást nyújtott a Graboplastnak. A beruházásoknak köszönhetően a cégcsoport több mint 20 százalékkal, összesen 120 fővel növeli alkalmazotti létszámát 2017 végéig. A fejlesztések célja a győri székhelyű vállalat exportpiacainak bővítése. A program keretében Tatabánya mellett a Graboplast Kecskeméten is jelentős összeget fektet be, ahol a parkettagyár mellett szeptemberben nyitott meg a 640 millió forintból megvalósult 760 négyzetméteres parkettalakkozó és megmunkáló üzem.

A speciális padlógyártás területén meghatározó, tavaly közel 18 milliárd forintos árbevételt elért, magyar tulajdonban álló Graboplast padlóit jelenleg több mint 80 országban használják, így a vállalat árbevételének mintegy 90 százaléka jelenleg is az exportpiacokon keletkezik. Az exporttevékenység fejlesztésével a társaság célja, hogy folytassa azt az utat, melyen az elmúlt évtizedben elindult: a speciális padlógyártók meghatározó európai szereplőjeként úgy növelje piaci súlyát, hogy az új padlótípusok területén átlag feletti növekedést érjen el.

 

 

A Graboplastról

A Graboplast fennállásának 110 éve alatt Közép-Európa vezető speciális padlógyártó vállalatává fejlődött. A győri székhelyű vállalat 2015-ben 18 milliárd forintos árbevételt ért el. A magyar tulajdonban lévő vállalatcsoport három telephelyen (Győr, Kecskemét, Tatabánya) rendelkezik összesen 4 gyárral, és bevételeinek több mint 90 százaléka származik az exportpiacokról. A Graboplast termékei a legmodernebb technológiák alkalmazásával készülnek, melyeket a közel 700 főt alkalmazó vállalat öt kontinens közel 100 országába szállít. A Graboplast által előállított termékek köre az elmúlt egy évtized során jelentősen átalakult, így ma a vállalat a lakossági padlók előállítása mellett olyan saját fejlesztésű, nagy hozzáadott értékkel rendelkező speciális padlóburkolatokra koncentrál, mint például a közületi-, sport- és a járműipari padlók. www.graboplast.hu