Kezdőlap Gazdaság Tőzsde – Erősödés várható Nyugat-Európában nyitáskor

Tőzsde – Erősödés várható Nyugat-Európában nyitáskor

Emelkedéssel indulhat hétfőn a kereskedés a vezető európai értéktőzsdéken a pénteki vegyes zárás után.

Elemzők azzal számolnak, hogy a nyugat-európai börzék követik a reggeli ázsiai trendet, amit részben az alakított, hogy hírek szerint a Deutsche Banknak az eddig becsült 14 milliárd dollárnál jóval kisebb büntetést, mintegy 5,4 milliárd dollárt kell fizetnie az amerikai államnak.
A német nagybankot azért sújtják pénzbüntetéssel, mert a válság előtt úgynevezett „mérgező”, fedezet nélküli jelzálogkötvényekkel kereskedett.
Megfigyelők szerint a hétfői kereskedés kezdetén különösen a banki részvények erősödhetnek az elmúlt napok nagy veszteségei után.
Hétfőn igen kevés makrogazdasági adatot hoznak nyilvánosságra. Kiemelkedik a Markit Economics londoni gazdaságkutató intézet szeptemberi euróövezeti és amerikai feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexe.
Pénteken a londoni FTSE 0,29 százalék gyengüléssel zárt, ugyanakkor a frankfurti DAX 1,01 százalékkal, a párizsi CAC pedig 0,10 százalékkal erősödött.
Hétfő reggel 7.30 óra körül az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 21 cent (0,42 százalék) csökkenéssel 49,98 dolláron állt.

gscs \ egr \ ppd

MTI 2016. október 3., hétfő