Kezdőlap Régió Újabb pakolóbérlet-hamisítást lepleztek le a városrendészek

Újabb pakolóbérlet-hamisítást lepleztek le a városrendészek

Nemrégen adtunk hírt arról, hogy a Kecskeméti Városrendészet közterület-felügyelői a Reile Géza utca mögötti parkolóban hamis bérlettel parkoló autót lepleztek le. Most attól a helyszíntől nem messze: a Dobó kőrúti parkolóban találtak egy hamis parkoló-bérlettel várakozó személygépjárművet.

A Kecskeméti Városrendészet a pár héttel ezelőtti tettenérés kapcsán bejelentette, hogy közterület-felügyelői kiemelt figyelemmel fogják ellenőrizni a parkoló-bérletek valódiságát; mert felmerült a gyanú, hogy az akkor leleplezett bérlethamisítás esetleg nem volt egyedi eset. Sajnos azonban úgy tűnik, hogy egyesek a figyelmeztetés ellenére is vállalják a kockázatot, hogy bűncselekmény miatt kell bíróság elé állniuk.

A Kecskeméti Városrendészet közterület-felügyelői a napokban a délelőtti parkoló rutin-ellenőrzés sorána Dobó kőrúton észlelték, hogy egy fehér Peugeot gépkocsiban az első szélvédő mögé félig be van csúsztatva egy átalánydíjas parkoló-bérlet. Gyanús volt, hogy bár egy magáncég nevére állítottak kia Dobó kőrútra – de tehergépkocsira érvényes. Érvényességi ideje és a forgalmi rendszám nem látszott, azonban a tüzetesebb szemle alapján úgy tűnt, hogy a bérlet nem eredeti.Így, mivel bűncselekmény gyanúja merült fel – a Kecskeméti Városrendészet munkatársai rendőri segítséget kértek.

Az intézkedés közben, még a rendőrség kiérkezését megelőzően a helyszínre érkezett a gépkocsi vezetője, aki a közterület-felügyelők kérésre megmutatta a bérletet, ami egyértelműen fénymásolóval készített hamisítvány volt. A gépkocsi vezetője a közterület-felügyelők kérdésére válaszolva azzal védekezett, hogy két gépkocsit használnak, és a másikban van az eredeti bérlet. Ezután,hogy igazát bizonyítsa telefonált, és nem sokkal később kérésére a felesége a helyszínre hozta az eredeti bérletet.

Csakhogy ilyen esetben a két gépkocsira külön bérletet kellett volna váltani – a hivatalos okirat fénymásolása, majd annak hivatalos iratként való használata közokirat-hamisítás bűncselekmény,és emellett felmerül a csalás gyanúja is; ezért a Kecskeméti Városrendészet ez ügyben is büntető-feljelentést tett.

3