Kezdőlap Események Út a siker felé, egy karrier beteljesedése

Út a siker felé, egy karrier beteljesedése


Az Allianz színeiben nyitott új irodát Szabó Gábor

 A belváros szívében, a Wesselényi utca 5. szám alatt Allianz Üzleti Iroda nyílt, ahol több évtizedes tapasztalattal rendelkező kollégák várják jelenlegi és leendő ügyfeleiket biztosítások színes skálájával, valamint banki- és lakás-előtakarékossági termékeikkel.

Milyen vezérelvek mentén haladva működteti az irodát?

A jövő biztonságát a jelen felelősségteljes döntéseivel tudjuk megalapozni, legyen szó saját és vállalkozásunk jövőéről vagy egy család életéről. Ezek az elhatározások nemcsak anyagi biztonságot teremtenek, hanem csökkentik a felmerülő veszélyeket és kockázatokat is.
Ügyfeleinknek az élethelyzetüket és igényüket is figyelembe véve nyújtunk pénzügyi szolgáltatásokat, mint vezető pénzügyi szolgáltató. A költséghatékony üzleti folyamatainkkal, megbízhatóságunkkal, gyorsaságunkkal és rugalmasságunkkal, kiemelkedő ügyfélelégedettséggel rendelkezünk. Szolgáltatásaink közé tartozik még az FHB partnerség keretében a lakossági és vállalati hiteligények kielégítése, amit az állami támogatások kihasználásával tudunk sikeresen véghezvinni. A Fundamenta Lakáskassza termékein keresztül pedig segítjük a jövőbeni lakásigények pénzügyi tervezését. – ezek a gondolatok jellemzik az Allianz küldetését.

Mi vezette arra a döntésre, hogy önálló irodát nyisson?

2000-ben katonatisztként dolgoztam, amikor másodállásként elkezdtem foglalkozni ezzel a szakmával, így indult be a karrierem az Allianznál. Öt év múlva úgy döntöttem, hogy ezentúl csak a biztosítási szakmával foglalkozom. Hosszú évekig üzletkötőként tevékenykedtem, majd 2013-tól hálózati igazgatóként dolgoztam. Most jutottam el odáig, hogy egy önálló irodát nyissak Kecskeméten az Allianz színeiben.

Hogyan képezte tovább magát szakmai téren?

Az életbiztosítások specialistájaként kezdtem a pályafutásomat, de látva a lakossági igényeket minden biztosítási módozatot elsajátítottam. Ezzel egyidőben az FHB Bankkal is önálló szerződést kötöttem. Ők akkor kezdték felépíteni a lakossági szolgáltatásaikat, így Én is azon ügynökök közé tartoztam, akik ennek terjesztésében részt vettek. Bevittük a piacra a banki termékeiket, mint például a lakossági számlákat, támogatott hiteleket és megtakarításokat. Emellé társult még a Fundamenta Lakáskasszának az üzletága, ami azt eredményezte, hogy a biztosítási pénzügyi konstrukciókat a mai napig nagyon jól tudtuk kombinálni a banki és lakás előtakarékossági termékekkel. Mondhatom, az idő engem igazolt, hiszen azóta az Allianz mindkét szolgáltatóval kapcsolatban van.

 

 

Milyen szolgáltatásokat kínálnak a kecskeméti irodájukban?

Foglalkozunk élet és vagyonbiztosításokkal, ezen belül megtakarításokkal kombinált élet és balesetbiztosításokkal, gépjármű- és lakásbiztosítással, utasbiztosítással illetve céges biztosításokkal. Az életben nagyon sok kockázati elem van, amit kezelni kell, hogy az egzisztenciális oldalról is stabil maradjon.

A biztosításban mindig csak a pénzügyi megoldásokról beszélünk, viszont vannak olyan szolgáltatásaink is, amelyek az egészségünkről szólnak. Itt nem csak az önsegélyező pénztárra gondolok, amivel egészségügyi kiadásaink 20%-át megspóroljuk, hanem a második orvosi szakvélemény vagy a rákdiagnosztikai vizsgálatokra, genetikai elemzésen alapuló életmód tanácsadásra amelyek egyénileg több százezer forintos vagy akár milliós nagyságrendű vizsgálati díjakat jelenthetnek. Ezeknek az átvállalása is fontos ügyfeleink számára, hiszen azzal hogy gyorsan és költségmentesen hozzáférnek ezekhez a vizsgálatokhoz, gyógyulási esélyeik jelentősen javulnak.

 

Két évtizedes gyakorlattal olyan pénzügyi konstrukciókat tudunk kombinálni, ami rendkívül költséghatékonnyá teszi például a lakás-előtakarékosságot azoknak, akiknek nincs elég fedezetük. Segítünk kedvező hitelekhez jutni, tanácsot adunk, hogy hova tegyék ügyfeleink a pénzüket, illetve az állami támogatások által jól kihasználható pénzügyi konstrukciók megkeresésével és felhasználásával tesszük pénzügyileg jobbá klienseink életét. Napjainkban ezeknek a tudatos és okos használata lehetővé teszi azt, hogy esetenként kevesebbet kell visszafizetni, mint amennyi hitelt felvettek. Az állami támogatások mindig garantáltak, persze, ez csak akkor biztos, ha az ügyfél megfogadja a tanácsainkat.
A közeljövőre nézve milyen célokat tűzött ki maga elé?

Az a célom, hogy folytassam azt a munkát, amit eddig is végeztem. Szeretném, hogy az emberek ne csak pénzügyi szolgáltatóként gondoljanak ránk, hanem a sokkal szélesebb skálánkat is megismerjék. Legyen részünk abban, hogy megtartsák egészségüket, legyen megfelelő nyugdíjuk, költséghatékonyan érjék el anyagi céljaikat, pénzügyileg stabil hátteret tudjanak maguk, vállalkozásuk és családjuk mögött.