Kezdőlap Események Átadták a Juhar utcai üvegházat

Átadták a Juhar utcai üvegházat

Szombaton került átadásra a Kecskeméti EGYMI Juhar utcai gyermekek számára épülő üvegház, amelynek létrehozásában segítettek az OTP Bank munkatársai és a Mercedes Logisztikai részlege is.
Szerkesztőségünk is részt vett ezen emlékezetes és színvonalas eseményen.

Az időjárás nem a legkedvezőbb volt, ennek ellenére rengeteg vendég ellátogatott az intézménybe, hogy együtt csodálják meg az OTP Bank és a Mercedes Logisztikai részlege segítségével létrehozott polikarbonátból épülő üvegházat. Az aulában mindenki számára lehetőség volt megtekinteni a ház felsőrészét, majd egy ünnepélyes megnyitó keretében megtudhattuk az ötlet eredetét.

Az újonnan átadott üvegház segíti a jobb képességű tanulók tanulmányait is, hiszen ők külső gyakorlaton is részt tudnak venni, viszont a halmozottan hátrányos helyzetűek és a mozgáskorlátozottak számára nincs lehetőség külső munkavégzésre. Így, hogy fel lett építve az üvegház, számukra is megadatik megismerkedni a kertészettel.

Az is elhangzott, hogy az üvegház felépítésének több pozitív oldala is van. A kertészkedés által nem csak zöldséget lehet termelni, hanem az a haszna is megvan, hogy értékesítik a termést, a bevételt pedig visszaforgatják az intézmény javára.
Valamint a diákokra a kertészkedés fejlesztő hatást gyakorol, erősödik a feladattudatuk, kialakul a munkavégzéshez szükséges hozzáállásuk és fejlődik a közösségben való szereplés, az együttdolgozás képessége is.

Tóth Marianna, a tagintézmény vezetője beszédében kiemelte, évek óta szokás, hogy a jobb képességű diákok külső munkahelyen szerzik meg a gyakorlati tapasztalatokat, azonban a legtöbb tanuló számára sajnos ez nem lehetséges. A támogatásból megvalósuló üvegház keretében, most már megoldódott a probléma, így már mindenkinek lehetősége lesz, hogy kiteljesedjen a kertészkedésben, így nem csak elméleti tudást szerezhetnek a tanulók, hanem gyakorlatban is megtapasztalhatják a kertészkedés szépségeit.

Az intézmény dolgozói forró teával, kávéval, illetve sütemények és szendvicsek sokaságával vendégelték meg a résztvevőket, miközben bemutatták és meséltek az intézményről. Mindenki arcán látszott az öröm és a hála, hogy együtt újra nagy dolgokat sikerült elérni!