Kezdőlap Események Az OTP-vel együtt a Juhar utcai iskolásokért

Az OTP-vel együtt a Juhar utcai iskolásokért

A kecskeméti Juhar utcai Speciális Iskola a sérült gyerekek számára egy fóliasátor építését tervezi, amely keretében számukra megismerhető a kertészkedés minden formája. A gyermekeket így rendszeres feladatok ellátására lehet bírni, amely fejlesztő hatást gyakorol rájuk.
Az OTP Bank is részt vesz a fóliasátor kialakításban, mint önkéntes támogató és segítő.

A kertészkedés alatt a gyermekekben megfogalmazódik a feladattudat, kialakul a munkavégzéshez szükséges hozzáállás és fejlődik a közösségben való munkavégzés képessége.

A fóliasátor felépítésével újabb lehetőség adódik, hogy a speciális iskola tanulói jobban megismerjék a kertészet szépségeit, kitanuljanak egy szakmát. A fiatalok egyrészt megtanulnak magról palántát nevelni, másrészt jobban megismerhetik a növényeket.

A fóliasátor szakmai gyakorlat helyszíneként is használható lesz, így a jobb képességű tanulók számára lehetőség nyílik külső munkahelyen való szakmai gyakorlat végzésére is.
A gyengébb képességű tanulóink is rendszeres oktatásban fognak részesülni, így az iskola jobban megfelel majd a szülők és a társadalom igényeinek.