Kezdőlap Gazdaság BÉT – Kivárásra számítanak az elemzők a tőzsdén

BÉT – Kivárásra számítanak az elemzők a tőzsdén

Kivárásra, illetve a nemzetközi folyamatok hatására a nap folyamán nagyobb mozgásokra számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) szerdán az MTI által megkérdezett elemzők.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: sok nemzetközi piacmozgató esemény és makrogazdasági adat várható, így magasabb forgalmú és változékonyabb irányú kereskedésre lehet számítani. A magyar piacon a nemzetközi folyamatok határozzák majd meg a BUX mozgását, sok tényező befolyásolhatja a kereskedést.
A szakértő kiemelte: az OPEC (Kőolaj-exportáló Országok Szervezete) szerdai ülése jelentős elmozdulást okozhat az olaj árfolyamában, ami a Mol árfolyamát is érintheti.
Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője kommentárjában kifejtette: kivárás jellemezheti a hazai kereskedést. Felhívta a figyelmet arra, hogy a kereskedés zárószakaszában várhatók az MSCI feltörekvő piaci indexéhez kapcsolódó átrendezések, mivel az új súlyozás december 1-én lép életbe; az index cseh alindexében várható a legnagyobb változás a kelet-európai részvények között.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 186,20 pontos, 0,62 százalékos csökkenéssel, 29 816,30 ponton zárt kedden, a részvénypiac forgalma 7,4 milliárd forint volt. A Mol 5 forinttal, 0,03 százalékkal 18 130 forintra csökkent, 1,5 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 59 forinttal, 0,73 százalékkal 7981 forintra esett, forgalmuk 3,4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 1,02 százalékkal 487 forintra gyengült, forgalma 493,1 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 60 forinttal, 1,02 százalékkal 5840 forintra gyengült, a részvények forgalma 1,9 milliárd forintot ért el.

MTI 2016. november 30., szerda