Kezdőlap Események E-Galéria, ahol körülvesz a művészet

E-Galéria, ahol körülvesz a művészet

 

A művészet körülveszi, körülöleli és magával ragadja mindazokat, akik először vagy az elmúlt 25 év alatt sokadszor lépik át a kecskeméti belvárosban található E-Galéria küszöbét. Az E-Galéria közvetlen kapcsolatot létesít a művészet és az egyedi alkotásra vágyó vásárló között és ezzel a művészetet a mindennapjainkba csempészi. Amikor a közelgő negyed évszázados jubileum alkalmából beszélgetésre invitáltam a galéria vezetőjét, Farkas Edinát, a művészet vele érkezett a telefontokján egyik kedvenc festményével.  Az E-Galéria már tíz éve az Alföld áruház külső üzletsorát díszíti, de az alapítás és az első, közel másfél évtizedes időszak édesanyja, Bóna Edit nevéhez kötődik. Elhivatottság, lelkesedés, alázat valamint változatos, exkluzív, de elérhető árú kínálat, ezek jutnak eszembe, ha arra gondolok, hogy egy üzlet 25 éve szolgálja a vásárlók igényeit városunkban.

Az elegáns, válogatott és egyedi alkotások a megyében kizárólag az E-Galériában vásárolhatók meg, de vannak olyanok is, amelyek az országban csak itt találhatók. A számos magyar és Magyarországon élő külföldi művész mellett, jelenleg francia, német, olasz, görög és osztrák alkotók, manufaktúrák limitált termékei közül is válogathatunk ízlésünknek és pénztárcánknak megfelelően. A külföldi partnerek felkutatása Európa nagy nemzetközi vásárain történik és a személyes találkozások adják a lehetőségét az országhatárokon átívelő üzleti kapcsolatoknak. A kínálatot meghatározza a tér és az idő is. Az alföldi táj része a környékben élő emberek mindennapi életének, ezért a tanyákat ábrázoló tradicionális tájképek elsősorban őket szólítják meg. Ugyanakkor találunk itt csendéleteket, változatos mediterrán városképeket, de nonfiguratív, modern feszített vászon festményeket is. Az E-galéria művészeti ajándékbolt, így az iparművészeti ékszerek, kisplasztikák, üveg és porcelán alkotások mellett világhírű festők remekműveivel díszített különböző használati tárgyak folyamatosan megújoló választéka biztosítja a kínálat széles spektrumát.

Karácsony előtt, ha ellátogatunk az E-Galériába, olyan ajándékkal távozhatunk, amely színesebbé, határtalanabbá és meghittebbé varázsolja otthonunkat.