Kezdőlap Gazdaság Ismét az OTP Banké a legjobb privát banki szolgáltató díja Magyarországon

Ismét az OTP Banké a legjobb privát banki szolgáltató díja Magyarországon

Egymás után immár negyedik alkalommal vehette át a legjobbnak járó elismerést az OTP Bank a Global Private Banking Awards Gálán. Az OTP Private Banking által kezelt vagyon a tavalyi rekordévhez képest is 92 milliárd Ft-al, 8%-al emelkedett.

Budapest, 2016. november 18. A legnagyobb hazai hitelintézet privát banki üzletága a mértékadó Financial Times gazdasági lapcsoporthoz tartozó, The Banker és Professional Wealth Management szakfolyóiratok által odaítélt díjban részesült. A neves szakmai bíráló bizottság részletesen elemezte az egyes bankok pénzügyi teljesítményét, hatékonyságát, portfolió- és kockázatkezelését, növekedési stratégiáját, állománybővülését, valamint piaci részesedésének alakulását. A díj odaítélésének indoklásában elhangzott, hogy a bizottság figyelembe vette azt is, hogy az OTP Bank privát banki szolgáltatásai kiemelkednek a magyar versenytársak közül. Az OTP Private Banking az elmúlt évtizedben bebizonyította, hogy képes innovatív megoldásokat alkalmazni és stratégiai válaszokat adni a folyamatosan változó piaci kihívásokra.

Az immár negyedik alkalommal elnyert díj azt bizonyítja, hogy az OTP Private Banking az elérhető termékkör és az országszerte több mint 50 helyszínen elérhető privát banki tanácsadók felkészültsége terén is felveszi a versenyt nemcsak a hazai, de a több évtizedes, helyenként évszázados előnyből induló nyugati versenytársakkal is.

Az OTP Vagyonkezelési és Megtakarítási Szolgáltatási igazgatóságának vezetője, Takács András a díj kapcsán elmondta: „Idén az OTP Private Banking által kezelt vagyon a tavalyi rekord évhez képest is 92 milliárd Ft-al, 8%-al tovább emelkedett, és immár meghaladja az 1.200 milliárd Ft-ot. Ez nem csupán hazai, de regionális szinten is kiemelkedő teljesítmény, különösen a jelenlegi példátlanul alacsony hozamkörnyezetben. Az ügyvezető igazgató hozzátette: a teljes likvid lakossági megtakarítási piaci növekedésének közel 50%-át sikerült az OTP Bankhoz csábítani. Véleménye szerint, a továbbra is intenzív vagyonkoncentráció egyértelmű jele hogy a banknál megjelenő teljes lakossági megtakarítási növekményből a privát banki üzletág részesedése közel 40%-os.

Az OTP Private Banking a most elnyert díjjal együtt, 2008 óta immár tíz rangos nemzetközi elismerésben részesült. További információkat: www.otpprivatebanking.hu oldalon olvashat róluk.