Kezdőlap Egészség Ízletes élőételek és korszerű kondigépek találkozása a FormaZona Sportközpontban

Ízletes élőételek és korszerű kondigépek találkozása a FormaZona Sportközpontban


Izgalmas kitelepülésnek lehettek szemtanúi azon vendégek, akik november 7-én a FormaZona Sportközpontba látogattak.
A Sportközpont újdonsült, naprakész, ráadásul Kecskemét városában hiánypótlónak számító legújabb fejlesztésű gépei mellett, most a nyerstáplálkozás fortélyaival is megismerkedhettek a vendégek.

Az egyre nagyobb hírnévre szert tevő Vitál Élőételbár ételspecialistái, valamint Kovács Szilvia életmód tréner és tanácsadó mutatta be a nyers táplálkozás, továbbá a zöld-turmixfogyasztás előnyeit, fontosságát és szerepét mindennapi életünk során.

Ezen a délutánon a résztvevőknek lehetőségük adódott megkóstolni a finomabbnál-finomabb nyers ételek és különböző zöld-turmixok változatos ízvilágát, de olyan információkat is megtudhattunk, amelyek nagyon hasznosak lehetnek mindenki számára.

Bogdánné Ubornyák Bori, a Vitál Élőételbár tulajdonosa és Kovács Szilvia életmód tréner illetve tanácsadó minden kérdésre nagyon szívesen válaszolt, többek között az általunk kérdezettekre is:

Milyen céllal történt a FormaZona Sportközpontba való kitelepülésetek?
Szeretnénk, ha minél több emberhez eljutna a nyers táplálkozás és életmód híre, hiszen ezzel elősegíthetnénk az emberek egészségének megőrzését.
A nyers ételek nem csak feltöltik a szervezetet, de segítik helyreállítani testünk megfelelő működését is, amit kiemelten fontosnak tartunk.

A nyers, vegán ételek, valamint italok fogyasztása alkalmával milyen változásokat észlelhetünk magunkon?

Az új táplálkozási forma hatására beindul a tisztulási folyamat a szervezetben. Méreganyagok szabadulnak fel, az energiakapacitás és a koncentrálóképesség növekszik, az alvásigény csökken, ideális esetben fogyasztó hatással bír, ráadásul a bőrünk, a hajunk és a körmünk is megszépül.

A fogyókúrázóknak mit tanácsoltok? Hány hétig érdemes táplálni magunkat ezekkel az ételekkel, ha a fogyás a cél?
A fogyókúrázóknak a nyers ételek fogyasztása mellett a rendszeres testmozgást tanácsoljuk. Az élőételek fogyasztásának ideje nincs megszabva, hiszen az egyéntől is függ, hogy ki milyen testalkatú, mekkora a súlyfelesleg, milyen tempóban képesek lebomlani a méreganyagok és hogyan alkalmazkodik a szervezet.

A sportolók miért válasszák a Vitál Élőételbár termékeit?
Az edzés mellett fontos, hogy az egészséges táplálkozás is előtérbe kerüljön. A Vitál Élőételbár ízletes ételeiben minden megtalálható, ami egy sportoló számára lényeges lehet: ásványi anyagok, fehérjék, nyomelemek, és vitaminok nagy arányban fellelhetők ezekben a változatos ételekben. Ráadásul kizárólag bio alapanyagokból tevődik össze, nem károsítva ezzel a szervezetet.

A Vitál Élőételbár által készített ételek fogyasztása mennyivel lehet jobb a sportolók részére, mint a különböző – mostanában elég divatos – por alapú fehérjék és vitaminok?
A por alapú fehérjék és egyéb vitaminok pillanatnyilag biztosan segítségünkre vannak és fogyasztásuk által hamar látható a változás, azonban mivel szintetikus anyagok, könnyen lerakódnak, elkerülve ezzel az emésztés folyamatát, amely hiányában egy idő után lényeges károk keletkezhetnek a szervezetben. Az általunk készített ételek viszont adalékanyagmentesek, könnyen felszívódnak, természetes, élő formában kerülnek be a szervezetbe, és hosszú távon segít megőrizni rugalmasságunkat, egészségünket.

 

A Vitál Élőételbár specialistái kifejezetten csak növényi alapanyagokat  – zöldségek, gyümölcsök és olajos magvak  –  használnak fel a nyers ételek készítése során.

Az ételkészítés  lényege az, hogy a gyümölcsöket, zöldségeket, salátákat, zöld leveles növényeket, magvakat, olajos magvakat és csírákat természetes formájukban, minden olyan eljárás kiiktatásával  fogyasztjuk, amely 40 Celsius-fok fölé hevíti őket.
Ez ugyanis az a határ, ami felett már a természetes növényekben található élő enzimek elpusztulnak. A sütés-főzés, a magas hőmérséklet tönkreteszi az ételeket, mivel lényeges tápanyagok, enzimek mennek veszendőbe. Pont azok, amelyek vízzel és oxigénnel látják el a sejtjeinket, amelyek folyamatosan körforgásban és sejtmegújító folyamatokban vesznek részt.

A nyers táplálkozás nem csak gasztronómia, de kulináris élvezet is egyben.
A Vitál Élőételbár dolgozói azt hangsúlyozzák, hogy ezen ételek elfogyasztásával nem csak jól lakunk, de sejtjeinket is megfelelően tápláljuk, rugalmasak, fiatalosak maradunk.


Vitál Élőételbár
Tel.: 76/ 474 – 080
[email protected]
www.eloetelbar.hu