Kezdőlap Események KECSKEMÉTEN FESZTIVÁLT HOZ A TÉL

KECSKEMÉTEN FESZTIVÁLT HOZ A TÉL

SONY DSC

A Kecskeméti Téli Fesztivál helyszíne lesz a város történelmi főtere november 26-tól az új év első napjáig.

Az ünnepvárás és köszöntés meghittségét, hangulatát adventi dallamokkal, színes programokkal, karácsonyhoz kötődő játékokkal, rituálékkal, kikapcsolódást-sportolást nyújtó jégpályával és más egyéb műsorokkal gazdagítjuk majd. Szilveszterkor sztárfellépő, éjfélkor tűzijáték várja vendégeinket. Vásárosok, ajándékkészítők, és vidámpark is lesz.

Éljük át együtt az advent, a karácsony, és az új év meghittségét, örömeit, szokásait. Legyenek a hétköznapok is ünnepek, melyek megszépítik életünket!

A Kecskeméti Téli Fesztivál a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. szervezésében kerül megrendezésre.

November 26-án, szombaton

10-12 és 14.30-16.30 óráig a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhelyben Kasírozott karácsonyi díszek készítése

10-18 óráig a Hírös Agóra Kulturális Központban

WAMP design vásár

A WAMP egyet jelent a minőségi design termékek képviseletével. Az egykori művész piac ma már elismert vásárként működik. Kulturális fórum és urbánus találkozási pont, ahol nemcsak alkotók, hanem kreatív szakemberek, fiatalok és családosok futnak össze. Magyarország legkedveltebb vásárán a válogatott kiállítók a biztosítékai annak, hogy a tervezők legjobb munkáival találkozhatnak a design szerelmesei, legyen szó jól ismert  és kezdő divatmárkák egyedi tervezésű ruháiról, divatkiegészítőkről, kézzel készült különleges lakberendezési tárgyakról, míves nemesfém ékszerekről vagy olyan gasztro termékekről, ahol nem csak  a minőségre és az egyediségre helyezik a hangsúlyt, hanem a termék arculatára és ötletességére is.

A WAMP szívesen mozdul ki a fővárosból, ezúttal Kecskemétre látogatnak a kiállítók, ahol helyi alkotókkal közösen mutatkoznak be az egyedi tárgyak iránt érdeklődőknek.

A belépés díjtalan!

14-17 óráig a Mátyás Király Általános Iskolában Adventváró családi délután

14-17 óráig a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban ADVENTI TÁRGYKÉSZÍTŐ – műhelyfoglalkozás ifjúsági és felnőtt korosztálynak Karácsonyi dekorációs tárgyak készítése

Foglalkozásvezető: Lőrincz Luca keramikus

Részvételi díj: 2500 Ft/fő/1 db workshop csomag, ami egységes agyagtömb feldolgozását jelenti. További tárgyak készítésének díja 500 Ft/db. A foglalkozás megtartására minimum 10 fő jelentkezése esetén kerül sor!

További információ, előzetes jelentkezés: Acsai Rita, [email protected], 20/4212-589 15 – 18 óráig a Eleven Közösségi térben ADVENTI KÉZMŰVES –A lakás egyik ékes díszét jelentő ajtódísz készítése 16 órakor a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban

CSALÁDI BÁBSZÍNHÁZ

Bábjáték, dalok, mondókák, bábkészítés. A foglalkozásokat 3 éves kortól ajánljuk!

KOLONTOS PALKÓ

Vezeti: Szirtes Józsefné bábos-játszóházvezető

Belépődíj: 600.- Ft gyermekeknek, 850.- Ft felnőtteknek

17 órakor a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban ADVENTI készülődés – Családi ügyeskedő délután Adventi koszorú, ajtódísz, asztaldísz készítés nemcsak hagyományos alapanyagokból Szalma alapot és gyertyákat mindenki hozzon magával, minden egyéb kiegészítőt mi biztosítunk. (A szalma alapot korlátozott mennyiségben a helyszínen is megvásárolhatod!)

Díja: 1.000Ft 1 db koszorú készítésekor

Információ, előzetes jelentkezés: Acsai Rita, 76/481-523, [email protected]

17 órakor a főtéren

Adventi gyertyagyújtás

Adventi üzenetet mond: Kiss János evangélikus lelkész

Az első gyertyát meggyújtja: Dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester Ünnepi műsor szereplői: Glória énekkar, Hírös Néptánc Tanoda, M. Bodon Pál Zeneiskola tanárai és diákjai, Nemesszeghy Márta vegyeskar Szervezője a Nők a Nemzet Jövőéért Egyesület 18 órakor a főtéri a színpadon Maxisun együttes koncertje A Maxisun együttes 2011-ben alakult. Tagjai a hazai könnyűzenei élet különféle irányaiból érkeztek. Zenéjük sokszínű: egyszerre hiphop, electro, house, jazz, rock és pop, szövegeik pedig „az emberi élet nagy kérdéseit boncolgatják sajátos maxisunos napszemüvegen keresztül…”

19 órakor a Hírös Agóra Kulturális Központban Kodály bérlet 1. hangversenye 20 ÉV SZÍNPAD – Vizin Viktória és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar koncertje Közreműködik: az Ars Nova Énekegyüttes Kiss Katalin karnagy vezetésével, Gergye Krisztián – táncművész, Jekl László, Molnár Ágnes – operaénekesek Vezényel: Rácz Márton

3

Belépődíj: 2.900 Ft

Támogatók: NKA, MARCUS AIRCRAFT